Személyesen tárgyalt Orbán az E.ON visszavásárlásáról

A miniszterelnök a parlamentben találkozott a német E.ON igazgatótanácsának elnökével szerdán - közölte a HírTV. A televízió szerint Orbán a cég magyarországi gázüzletágának visszavásárlásáról tárgyalt, a megbeszélésről azonban a kormány nem nyilatkozik.

A HírTV szerint a nyilvánosság teljes kizárásával egyeztetett Johannes Teyssen, az E.ON igazgatótanácsának elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel a cég magyarországi gázüzletágának esetleges eladásáról szerdán az Országházban. A találkozó, amelyen részt vett Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is, csaknem egy órán keresztül tartott - állítja a televízió. Az egyeztetés után az ott elhangzottakról senki sem nyilatkozott.

Az E.ON ügyében a kormány semmilyen hírt nem kommentál, és semmilyen információt nem ad - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban az MTI érdeklődésére.

Orbán Viktor szombaton Kőszegen, a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvényen beszélt arról, hogy "pillanatokon belül visszavásároljuk az E.ON-t a németektől". A kormányfő úgy fogalmazott: a kétharmados többségét a kabinet olyan - a nemzetgazdasági szempontból fontos cégek visszaszerzésével összefüggő - konfliktusokra is használta, mint hogy "visszavettük a Mol-részvényt az oroszoktól, visszavettük a vízművek egy részét (...) a franciáktól, vissza fogjuk vásárolni pillanatokon belül az E.ON-t a németektől, visszavásároltuk a Rábát a malájoktól, a Fradit meg az angoloktól".

KAPCSOLÓDÓ CIKK