Nem látta előre a jósnő, hogy a revizor jön

Vágólapra másolva!
Először belement a jósnő, hogy 25 ezer forint helyett csak 5 ezret kapjon egy jóslásért, de azért felajánlotta, hogy a következő laphúzásokat csak további 40 ezer forintért fejti meg. Az ügyfele viszont az adóhatóság ellenőre volt, aki több százezer forintos bírságot szabott ki a jósnőre, akinek többek közt adószáma sem volt.
Vágólapra másolva!

Több százezer forint bírságra számíthat az a Heves megyei jósnő, aki nem adott nyugtát az általa végzett szolgáltatás ellenértékéről az adóellenőröknek - közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó-főigazgatósága.

Mint a nyomozásból kiderült, a hírek szerint a szomszédos országokban is praktizáló jósnő sem működési engedéllyel, sem adószámmal nem rendelkezett.

Az adóellenőrök telefonon jelentkeztek be a kistelepülésen élő népszerű jósnőhöz. A személyes találkozás alkalmával a jósnő a revizor tenyeréből és az általa húzott kártyákból elemezte az ellenőr sorsát, majd 25 ezer forintot kért a jövendőmondásért. Az ellenőr jelezte, hogy ennyi pénz nincs nála, mert a telefonos időpont-egyeztetés során a jósnő nem ismertette a tarifáját.

A jövendőmondó elfogadta a felajánlott ötezer forintot, majd újabb kártyákat húzatott. Végül közölte, hogy azok jelentését egy következő alkalommal, 40 ezer forint fejében fejti meg a kuncsaft számára. A magát ügyfélként bemutató NAV-munkatárs ezt az extra szolgáltatást már nem kívánta igénybe venni, az őt kísérő másik revizorral együtt bemutatkozott, és igazolta ellenőrzési jogosultságát.

A feltárt hiányosságok miatt több százezer forintos mulasztási bírságot szabhat ki a jövendőmondóra az adóhatóság - közölte a NAV.