Lesz még magyar-azeri csúcstalálkozó

Vágólapra másolva!
A baltás gyilkos kiadatása miatti diplomáciai botrány ellenére a magyar kormány tervei nem változtak: a következő kormányközi ülés október 8-9-én esedékes - tájékoztatta az [origo]-t a miniszterelnökség sajtóosztálya.
Vágólapra másolva!

A hivatalos válasz egészen pontosan úgy fogalmaz, hogy "a korábban tervezettek szerint meg kívánjuk tartani a kormányközi magyar-azeri gazdasági vegyes bizottsági találkozót 2012. október 8-9-én".

Ez lenne a harmadik találkozó azt követően, hogy június végén a felek az azeri fővárosban, Bakuban találkoztak. Orbán Viktor akkor energiapolitikai kérdésekről tárgyalt az azeri elnökkel, és kijelentette, hogy a jelenleginél szorosabb együttműködésre van szükség az EU és a Kaszpi-tenger térsége között az unió minél biztonságosabb energiaellátása érdekében.

A magyar miniszterelnök már 2010-ben is járt Azerbajdzsánban, akkor az azeri-grúz-román-magyar energiaügyi együttműködésről rendezett bakui csúcstalálkozón vett részt, és kétoldalú megbeszélést is folytatott Ilham Alijev elnökkel.

A diplomáciai konfliktusról szóló összes cikkünket itt olvashatja.