A becsődölő helyett új cégek újítják fel Szekszárdot

2012.09.04. 18:00

A csődbe került helyett új cégeket bíztak meg szekszárdi felújításokkal, amelyekhez a város önkormányzata 200 millió forint többletforrást szavazott meg.

Kétszázmillió forint többletforrást szavazott meg a szekszárdi közgyűlés keddi rendkívüli ülésén két európai uniós projekt megvalósításához.

A közgyűlés a történelmi városmag funkcióbővítő fejlesztésének első üteméhez 72 millió, a Babits Mihály Művelődési Ház és a Művészetek Háza átalakítását tartalmazó Agora-program befejezéséhez 128 millió forintos kiegészítésről döntött.

A Béla király tér dísztérré alakítása és a várkert rehabilitációja 488 millió, az Agora-projekt hátralévő munkálatai 1 milliárd 509 millió forintba kerülnek.

A közbeszerzési bíráló bizottság döntése alapján mindkét projekt kivitelezője a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. és a ZÁÉV Zrt. alkotta RZ-Szekszárd Konzorcium lesz.

Az Agora-projekt megvalósítására kötött első szerződést a szekszárdi önkormányzat 2011 októberében mondta fel, miután a kivitelező Hérosz Építőipari Zrt. ellen csődeljárás indult, amit az önkormányzat szerződésszegésnek minősített.