Vágólapra másolva!
Óvatos pluszokat lehet látni a nyugat-európai piacokon, míg Amerikában a tegnapi záróár alatt indulhat a mai kereskedés. A befektetők mintha némileg kivárnának a holnapi ECB ülés és az amerikai ADP munkaerőpiaci adatok miatt.
Vágólapra másolva!

A holnapi ECB üléssel kapcsolatban néhány kósza hír jelent meg, miszerint a jegybank ugyan korlátlan kötvényvásárlásba kezdene, de a befektetett pénzt kicsatornáznák a rendszerből azaz sterilizálnának. A pletykára mintegy 50 pontot ugrott a DAX index, de a megszerzett előnyt később vissza is adta a benchmark. A kötvénypiacon a kockázatvállalási kedv növekedése látható, a perifériahozamok csökkennek, míg a német és a francia hozamok növekednek.

A BUX index 0,7 százalékos pluszban tartózkodik köszönhetően az Egis és az OTP kiemelkedő teljesítményének. A Richter és a Magyar Telekom 0,2-0,3 százalékos növekedésre képes. Kispapírok közül az E-Star a reggeli 13 százalék fölötti pluszának mintegy felét vissza is adta, már csak 6 százalékot szökken.

Az amerikai tőzsdéken egyelőre nem lehet határozott irányt látni, bár a kereskedés első pár percében inkább a negatív irányban próbáltak szerencsét az indexe. A S&P 500 és a Nasdaq-100 egyaránt 0,4 százalékos mínuszban mocorog. A profitwarningot bejelentő FedEx 2 százalékos mínuszban tartózkodik.