Derűs hangulatban Európa az ECB-sajtótájékoztató előtt

Vágólapra másolva!
Optimizmus honol Európában, ugyanis 1 százalék feletti pluszokban mozognak a vezető nyugat-európai indexek, ami alól a BUX sem képes kivételt. Délelőtt Magyarországon a külkereskedelmi mérleget tették közzé, Európában pedig az eurózóna felülvizsgált GDP-adatai borzolták a kedélyeket.
Vágólapra másolva!

Lassult a magyar export júliusban, egészen pontosan 4,6 százalékkal nőtt, míg az import euróértéke 4 százalékkal bővült. A KSH adatai szerint továbbra is masszív, 4 milliárd euró feletti többletről beszélhetünk.

Nagyot menetel az OTP és a MOL is. A bankpapír 1,9 százalékos pluszba hajlott, annak ellenére, hogy a Concorde elemzője csökkenttette az OTP-re vonatkozó célárát. A korábbi 4800-ról 4600 forintra mérsékelte ajánlását.

Európában a jóra sikerült aukciók mellett az eurózóna felülvizsgált GDP-adatai derítették jókedvre a piacokat. Leginkább azonban a kivárás jellemzi a hangulatot, Draghi délutáni szavaira fókuszálnak a befektetők.

Franciaországban kis híján 3 milliárd eurót adtak el 10 éves állampapírokból, hozamesés mellett. A júliusi 2,53 százalékról 2,21 százalékra esett vissza a görbe értéke. A spanyol tender is jóra sikerült, a megcélzott 3,5 milliárd euró értékben adott el az adósságkezelő államkötvényeket. A hároméves kötvények hozama 5,086-ról 3,676 százalékra kúsztak vissza.

Éves alapon a vártnál gyengébb, negyedéves viszonylatban pedig a konszenzussal megegyező GDP-adatokat tett közzé az Eurostat, az eurózónáról. A legjobban a szlovák gazdaság teljesített (éves viszonylatban 3 %), míg a leghaloványabban Görögország muzsikált, a maga 6,2 százalékos visszaesésével.