Kevesebb autót ad el a Volkswagen, mint hitte

Vágólapra másolva!
Az amerikai autópiaci kilátásokkal ellentétben az európai autógyártók értékesítési előrejelzései koránt sem olyan fényesek. Európa legnagyobb autógyártó vállalata, a német Volkswagen csökkentette az ez évi autóértékesítésre vonatkozó várakozásait.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nagyon erős növekedésről számoltak be augusztusban az autógyártók az Egyesült Államokban. Ezzel szemben a német Handelsblattban megjelent adatok szerint a Volkswagen 300.000 járművel kevesebb eladásra számít, mint azt előzőleg tervezte. A német gyáróriás szóvivője nem kívánta kommentálni a hírt, azonban az látszik, hogy a gyenge európai gazdasági helyzet nincs jó hatással az autóeladásokra.

Az elmúlt hónapban még arról szóltak a hírek, hogy a Volkswagen csoport termelése 9,1 százalékkal nőt az első nyolc hónap során a tavalyihoz képest, de a lassulásra már akkor is felhívták a figyelmet. Annyi biztosnak látszik, hogy növekvő nehézségekkel és a hitelválság miatt csökkenő profit növekedéssel kell szembe néznie a vállalatnak.