Kivárás látható az európai tőzsdéken a holnapi események előtt, emiatt minimális mínuszokat lehet látni. A BUX index sem lóg ki a tömegből, 0,3 százalékos mínuszban mocorog. 12 óra előtt pár perccel érkezett a hír, hogy a MOL leányvállalata, az INA olajat talált egy horvát mezőn.

Pozitív hír a MOL háza tájáról

A nyitás utáni bizonytalankodás után a pozitív tartományba lendült BUX, később viszont az eladók voltak türelmetlenebbek, emiatt pedig lenyomták az árakat. Az Egis kivételével a főbb BÉT-en forgó részvények mínuszban mozognak. A Magyar Telekom gyengélkedését lehet talán kiemelni, nagyjából 1,4 százalékkal van lejjebb a tegnapi záróárhoz képest. Az Egis üdítő kivétel volt, viszonylag nagy forgalommal indult meg délelőtt, de visszaesett a 17 300 forintos szintre.

Dél előtt pár perccel jelentette be a MOL, hogy az INA a horvát Privlaka mezőn olajat talált 1000 méter mélységben. A legutóbbi tesztadatok alapján napi 600 hordónyi kőolaj kitermelésre lesz lehetőség, bár további adatok kellenek a pontosabb számokhoz. A hírre megrántották a MOL árfolyamát.

Gyengélkedik a luxusipar

Az európai piacokon apró mínuszok villognak a monitorokon. A holnap délelőtti német alkotmánybírósági döntés előtt profitokat realizálnak a befektetők, illetve holnap a holland választási eredmények és az Apple sajtóeseménye is erre a döntésre ösztönözheti a befektetőket.
A Burberryt alaposan beöntötték a befektetők, 18 százalékos mínuszban mozog a részvény a reggeli profit warningja miatt.

Forrás: [origo]

Ráadásul a szektortársakra is negatívan hat a Burberry teljesítménye. A Hugo Boss, a Christian Dior 4-5 százalékos mínuszban tartózkodik.

Forrás: [origo]