Vágólapra másolva!
Az eseménydús nap derekán egyelőre elbizonytalanodóban vannak az európai részvényindexek. A spanyol és a francia börze húzza igazán lefelé az átlagot, de jelenleg a BUX-nak sem sikerül a pluszos tartományba kapaszkodni, 1 százalék feletti mínuszt mutat eddig.
Vágólapra másolva!

Kitart a frankvásárlás

A svájci jegybank ma tartott kamatdöntő ülést, melyen nyomatékosította, hogy továbbra is hajlandó frankot vásárolni az 1,20-as árfolyamküszöb fenntartása érdekében. Az eddigi 0-0,25 százalék közötti sávban tartaná a jövőben is a 3 hónapos frank alapú Libor kamatát a jegybank.

Bár tegnap 11 százalékos emelkedéssel reagálta le a BAE Systems az EADS-cal való egyesülési szándék bejelentését, ma mégis mínuszban van mindkét érintett társaság papírja. A kedvezőtlen árfolyamreakció többek között annak tudható be, hogy az EADS egyik tulajdonosa, a Lagardere egyelőre nem szeretne rábólintani az ügyletre.

Egy milliárd euróért vásárolna vissza saját eszközfedezetű értékpapírokat az Unicredit. A milánói tőzsdén jegyzett bank a névérték 37-96 százalékáig vásárolná vissza, azonban a bejelentés sem képes emelkedni a papír, ami az általános piaci pesszimizmusnak és a délutáni Fed-kamatdöntésre való fókuszálásnak tudható be.

Szintén az olasz piacon, aukciót is tartottak, ahol 4,5 milliárd euróért adtak el 2015 lejáró államkötvényeket. Pozitívum, hogy a július 13-i tenderhez képest meredeken estek a hozamok, 4,65 százalékról egészen 2,75 százalékig süllyedt a mai aukción az átlaghozam.

A BUX is szenved

Jócskán lehúzzák a magyar parkettet a blue-chipjei, kivétel nélkül a mínuszos tartományban mozognak a legnagyobb magyar részvények.
Így a MOL 1,1, a Magyar Telekom 1 és a Richter is 0,6 százalékos mínuszokban ténfereg. Külön érdemes azonban kiemelni az OTP-t, mely a tegnapi menetelést követően megakadt a 4000 forintos szinten és most már alatta kereskednek a papírral.