Amerikai nagymenők: Elég egy jó gyorsjelentés

Vágólapra másolva!
A Pall Corp. tudta a legnagyobb emelkedést, míg az O'Reilly a legmarkánsabb esést mutatni eddig a mai kereskedés során az S&P500 indexben. Érdekes, hogy a Pall-t fundamentális erők hajtották fel, ám az O'Reilly egy tankönyvi példaként is beállítható "halál-kereszt" formáció után zuhant be igazán.
Vágólapra másolva!

Pall Corp. (+6,88%) - Nagyot lendített a gyorsjelentés

Az amerikai tisztítási technológiákkal foglalkozó cég árfolyama újratesztelte a márciusi lokális csúcsokat a tegnapi gyorsjelentés generálta rali után. Nettó profit soron haladta meg igazán az elemzői várakozásokat, hiszen a Bloomberg konszenzusa 77 centről szólt, a tényadat azonban 86 cent lett.

Monster Beverage (+3,47%) - Szabályozásbeli változtatásokra liftezik

Tegnap rendesen beleadtak a papírba, közel 10 százalékot zuhant a részvény. Ma ennek a felfele törétnő korrekcióját láthatjuk. A nagy süllyedést azok a kormányzati intézkedések váltották ki, melyek szerint keményen szabályozva lesz az energiaital-forgalmazás a jövőben.

Northrop Grumman (-3,34%) - Profit warning a láthatáron

Az amerikai légipari társaság 2013 év végi profitvárakozásai akár 9 százalékkal is eshetnek, oly mértékben kitett az amerikai költségvetés katonai kiadásainak - írja a UBS elemzője. Emellett az európai szektortársak (EADS, BAE Systems) beütése is negatívan hatott az árfolyam mai alakulására.

O'Reilly Automotive (-3,98%) - Halál-kereszt önti be az árfolyamot

Június óta nem látott csökkenést szenvedett el az amerikai autóalkatrész-értékesítő árfolyama. Az árfolyamra pillantva láthatjuk, hogy "halál-kereszt" alakzat rajzolódott ki augusztus utolsó napjaiban. Ez azt jelenti, hogy az 50 napos mozgóátlag úgy metszette felülről a 200 napos párját, hogy az árfolyam a mozgóátlagok alatt volt.