Nőtt az infláció az euróövezetben

Vágólapra másolva!
Éves szinten 2,6 százalékos volt az infláció az euróövezetben a júliusi 2,4 százalék után. Az emelkedést elsősorban az üzemanyag- és a szállítási költségek növekedése okozta.
Vágólapra másolva!

Az euróövezetben nőtt az infláció augusztusban éves és havi szinten is az Eurostat adata szerint. Az éves szinten számolt infláció 2,6 százalék volt augusztusban, a júliusi, júniusi és májusi 2,4 százalék után.

Augusztusban a havi szintű növekedés 0,4 százalék volt a júliusi 0,5 százalékos csökkenés után. Az emelkedést elsősorban az üzemanyag- és a szállítási költségek növekedése okozta.

Európai Unió statisztikai hivatala azt is közölte pénteken, hogy az eurózónában nem változott a foglalkoztatottak száma a második negyedévben az előző három hónaphoz képest, egy éven belül először nem csökkent negyedéves összehasonlításban. A foglalkoztatottak száma a tavalyi második negyedévhez viszonyítva 0,6 százalékkal esett vissza.

Olaszországban a munkában állók száma 0,6 százalékkal nőtt, egy éven belül először emelkedett, Spanyolországban 0,4 százalékkal csökkent, de ez egy éve a legkisebb ütem. Németországban a foglalkoztatottak száma 2010 második negyedéve óta legkisebb ütemben, 0,2 százalékkal nőtt.