Rohamoznak a felhasználók az iPhone 5-ért

Vágólapra másolva!
Szinte azonnal elfogyott az előrendelésre szánt iPhone-készlet az Apple online üzletéből, az AT&T-nél pedig minden idők legsikeresebb iPhone-bevezetésére készülnek. Közben az Apple is közzétette: az első huszonnégy órában az iPhone5 duplázott az előző modellhez képest. Történelmi csúcson a részvény.
Vágólapra másolva!

Szeptember 12-én mutatta be az Apple az új iPhone 5-öt és mellette más termékeket is, de a legnagyobb érdeklődést az okostelefon váltotta ki. A készüléket szeptember 21-től lehet megvásárolni, az előrendelésre viszont már szeptember 14-től volt lehetőség. Az Apple a múlt héten jelezte, hogy már csak kéthetes szállítási határidővel tudnak új megrendeléseket felvenni, ami arra utal, elfogyott az előrendelésre szánt készlet.

Hétfő kora délután pedig az AT&T számolt be arról, hogy soha nem látott az érdeklődés az új készülékek iránt. Az AT&T üzleteiben is szeptember 21-től juthatnak hozzá a felhasználók az okostelefonokhoz, de a cég már most látja, minden idők legsikeresebb iPhone-bevezetés lesz a hálózatában.

Az AT&T bejelentése után nem sokkal tette közzé az Apple, hogy az első 24 órában kétmillió darab iPhone 5 készüléket értékesített a cég, ezzel megduplázta az előző modell egymilliós eredményét, és több mint megháromszorozta az iPhone 4 600 ezres értékesítését.

Az iPhone-szegmens a cég árbevételének jelentős részét, nagyjából 50 százalékát teszi ki, így a befektetők számára kiemelten fontos. A rekord sebességű termékbevezetés révén ráadásul az első értékesítések már az aktuális, szeptember végén záruló negyedév eredményeiben is látszódni fognak, így joggal számíthatunk rá, hogy a cég felülmúlja a megelőző negyedév 26 milliós eladását.

A részvény pénteken új történelmi zárócsúcsot ért el, a mai pozitív nyitás után pedig már csak karnyújtásnyira van a 700 dolláros szinttől.

Apple (Nasdaq)