Manchester United: Nem tetszett a befektetőknek a negyedik "félidő"

Vágólapra másolva!
Gyenge negyedéves teljesítményről számolt be a Manchester United focicsapat, amire ismét beleadtak a befektetők a részvénybe. Mindennek ellenére pozitív jövőképet fogalmaztak meg az Old Traffordon.
Vágólapra másolva!

Gyenge negyedévvel szemben erős az üzleti év

14,9 millió fontos (24,21 millió dollár) veszteséget termelt június végén záruló üzleti évének utolsó negyedévében a Manchester United. Mindez egy részvényre vetítve 10 pennys veszteségnek felel meg a tavalyi mínusz nulla körüli értékhez képest. A három szektort tekintve a kereskedelmi üzletág teljesített a legjobban, míg a meccs- és a műsorszolgáltatás bevételei jelentős mértékben, több mint egyharmadával esett vissza.

A 2012-es üzleti évet tekintve 79,2 százalékos árbevétel és 87,5 százalékos EPS-növekedésről számolta be az angol rekordbajnok. Éves alapon is a kereskedelmi üzletág teljesített a legjobban 13,7 százalékos bővülés mellett, melyet néhány újabb szponzori-szerződésnek, egy új mobil partneri-szerződésnek, illetve a Nike-kal kötött megállapodás kedvezőbb profitmegosztásának köszönhet.

A műsorszolgáltatás visszaeséséhez nagyban hozzájárult, hogy a Manchester United tavaly már idejekorán, a csoportkörben elbúcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől. Az alacsonyabb meccsbevétel pedig a kevesebb lejátszott hazai meccsnek tudható be.

Forrás: [origo]

Szponzori-szerződései húzhatják

Világrekordnak számító 559 millió dolláros mezszponzori szerződést írt alá a General Motors autógyártóval a United, hogy a 2014/15-ös szezontól fogva hét éven keresztül a Chevrolet felirat díszelegjen a vörös mezükön. Mindez éves szinten mintegy 120 százalékos növekedésnek felel meg a jelenlegi Aon szerződéshez képest. Az üzlet szerint pedig már 2013-ban és 2014-ben is 37 millió dollárt fizethet a GM a MU-nak.

2012 július elseje óta újabb szponzori-szerződéseket kötöttek, melyek között található a Bwin, a Toshiba Medical Systems, a Yanmar, a Fuji TV, a Santander, a Shinsei Bank és az MBNA.

A 2013-as üzleti évre 350-360 millió fontos árbevétel és 107-110 millió fontos EBITDA-tervet fogalmazott meg a United, az idei 320,3 és 91,6 millió fontot követően.

Kedvezőtlen fogadtatása volt a parketten a gyorsjelentésnek, végül 2,9 százalékos csökkenéssel zárt a részvény a New York-i parketten.

Manchester United (NYSE)

Forrás: [origo]