A várakozásokat felülmúló Fed indexre javult a hangulat

Vágólapra másolva!
A vártnál jobb Fed indexnek köszönhetően javult a befektetők kedve, ami emelkedésbe állította a főbb indexeket, igaz, a pozityv teljesítmény még így sem jött össze. A pénzügyi és a nyersanyagipari részvények azonban továbbra is alulteljesítőnek számítanak.
Vágólapra másolva!

A Fed index sem tudta a pozitív tartományba lökni az indexeket

0,2-0,3 százalékos csökkenésben állnak a főbb amerikai indexek. A vártnál kedvezőbb Philadelphia-i Fed index emelkedésbe fordította a benchmarkokat, de még ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a pozitív tartományba kerüljenek. A főindex -7,1 pontról -1,9 pontra emelkedett, ezzel felülmúlva a -4 pontos konszenzust.

Az előző heti friss munkanélküli segélykérelmek számát felfelé módosították háromezerrel, így ehhez képest háromezer fős csökkenésről számoltak be az USA-ban a segélykérelmek számát illetően.

Versenyképes árral látta el a Strabucks legújabb kávéfőzőjét, amire 5,8 százalékos zuhanással reagált versenytársa a Green Mountain Coffee Roasters.

Felülmúlta az elemzői várakozásokat a ConAgra Foods negyedéves jelentése. Az élelmiszeripari árbevétele 3,31 milliárd dollár, egy részvényre jutó nyeresége pedig 44 cent volt a konszenzusban szereplő 3,24 milliárd dollárral és 35 centtel szemben. A hírre 6,7 százalékot ugrott az élelmiszergyártó árfolyama.

Csaknem "nullában" a DAX

Továbbra is a negatív tartományban mozgolódnak a főbb nyugat-európai benchmarkok, a legkisebb csökkenést a DAX (-0,1%) mutatja. Mellette a CAC40 0,6, illetve az IBEX35 1,3 százalékos csökkenése is lehangoló.

A Stoxx Europe 600 index tíz szektora közül csupán kettő található a pozitív tartományban: a fogyasztói szolgáltatások, illetve az egészségügy. A sort a pénzügy, a nyersanyagipar és az olaj- és gázipar zárja 1-1,1 százalékos mínusszal.

13,5 százalékot ugrott a belga Telenet árfolyama, miután a Liberty Global 35 eurós felvásárlási ajánlatott tett az általa még nem birtokolt részvényekre. Jelenleg 50,4 százalékos részesedéssel rendelkezik a Telenetben.

Meghúzták a MOL-t

A vártnál kedvezőbb amerikai makroadatnak köszönhetően emelkedésbe kapcsolt a délután második felében a BUX (-0,3%) index, amely így ledolgozta a napközben felhalmozott mínuszok nagy részét. Az utolsó órákban megnövekedett vételi kedvnek köszönhetően a MOL 1,2 százalékos emelkedéssel felülteljesítőnek számított a hazai parketten. Rajta kívül csupán a Richter (+0,6%) zárt pluszban, míg az Egis 1,2 százalékot esett. A leggyengébb teljesítményt az OTP nyújtotta, bankpapírunk 2,5 százalékos csökkenés mellett alulteljesítőnek számított szektorában. A Magyar Telekom (-0,7%) továbbra is a 420-430 forintos szintek között ingadozik.