Gyorsult a Malév-vagyon kiárusítása

Vágólapra másolva!
Újabb vagyontárgyakat hirdetett meg eladásra a Malév felszámolója. Eladó a Malév balatonlellei üdülője, és csak félmillió forintot kérnek a milliárdos árbevételű, nyereséges Malév Air Toursért.
Vágólapra másolva!

A számítástechnikai eszközök után újabb vagyontárgyakat hirdetett meg eladásra a Malév Magyar Légiközlekedési Zrt. felszámolója, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság. Becslések szerint a Malév értékesíthető vagyona mintegy 3 milliárd forint, miközben a vele szemben fennálló követelése értéke eléri a 180 milliárd forintot.

A mostani kiírás szerint vevőre vár a légitársaság balatonlellei háromcsillagos üdülője, az irányár az eszközökkel együtt összesen 620 millió forint.

Potom pénzért, azaz névértéken, félmillió forintért vihető a teljes Malév Air Tours. Az utazásszervezéssel, repülőjegyek értékesítésével és belföldi programszervezéssel foglalkozó cég az elmúlt években rentábilisan működött, 2010-ben és 2011-ben nettó 2,4 milliárd forint körüli árbevétel mellett 0,4 millió, illetve 4,6 millió forint adózott eredményt ért el.

A Malév két jól működő leányvállalatát már június közepén "eladta" nem nyilvános értékesítési eljáráson a felszámoló, így a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. és a repülők karbantartásával foglalkozó Aeroplex Közép-európai Légijármű Műszaki Központ Kft. 50-50 százalékban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-hez és a szintén állami tulajdonban lévő, a kiskörei és a tiszalöki vízerőműveket működtető Tiszavíz Vízerőmű Kft.-hez került.