Simábban ment a spanyol kötvényaukció a vártnál

Vágólapra másolva!
3 és 10 éves lejáratú államkötvény aukciót tartott délelőtt az eurózóna negyedik legnagyobb gazdasága, Spanyolország, melyet jelentősen csökkenő hozamok, illetve magas érdeklődés jellemzett.
Vágólapra másolva!

4,8 milliárd eurónyi állampapírt értékesített a spanyol adósságkezelő a délelőtti aukción, ami meghaladta a maximálisan tervezett 4,5 milliárd eurós összeget. A 10 éves állampapírok 5,666 százalékos átlaghozam mellett keltek el, szemben a legutóbbi aukció 6,647 százalékos hozamával. Az érdeklődés nagyobb volt az augusztus 2-i kibocsátáshoz képest, a lefedettség 2,85-szeres volt a korábbi 2,4-szeressel szemben. Az újonnan kibocsátott 3 éves állampapírok hozama 3,9 százalék lett.

A Moody's jelenleg "Baa3"-as minősítést fogalmaz meg Spanyolország adósságára, ami még éppen hogy a befektetésre ajánlott kategóriába tartozik. A Standard & Poor's elmondása szerint nem fogja a spanyol adósminősítést a befektetési kategória alá vágni, az ECB által bejelentett eszközvásárlási programnak köszönhetően.

A spanyol adósságkezelő eddig az idei évre tervezett forrásbevonás 80 százalékát már teljesítette, tehát időarányosan jól áll, azonban októberben jelentős, 27,5 milliárd eurónyi összeget kell majd refinanszírozni.