Vágólapra másolva!
Az előzetes indikációknak megfelelően, meglódulással indították a napot a vezető európai tőzsdék. A legfőbb indikáció a Stoxx600 0,5 százalékot emelkedett és úgy fest egyelőre a BUX is képes tartani a lépést.
Vágólapra másolva!

Vevők uralják a pesti parkettet

A BUX-on 0,4 százalékot rántottak az induláskor és a blue-chipek sem maradtak le. A tegnap nap végi ralit követően most is bekezdett a MOL, 0,2 százalékot araszoltak felfele az olajipari cég papírjai. Az OTP, a Magyar Telekom és a Richter is becsatlakozott a reggeli kedvező hangulatba, sorra 1,1-0,2-0,2 százalékos pluszokkal.

BUX

Forrás: [origo]

Piacárazás után súlyozza át az osztrák tőzsde a régiós CECE indexet. A változtatás Magyarországot is érintheti, ugyanis 1,1 százalékponttal 7,5 százalékra csökken az BÉT aránya a közép-európai indexben.

Újabb spanyol mentőcsomag készülődik

A tegnapi mínuszos zárást követően ma derűs reggelre ébredtek az európai benchmarkok, átlagosan 0,5 százalékos pluszokat mutatnak.
A színfalak mögött munkálkodik az EU egy újabb, főként strukturális újításokat tartalmazó spanyol mentőcsomagon a Financial Times írása szerint.

zgalmas hete lesz a mediterrán ország vezetésének, hiszen a konkrét tervezetet jövő csütörtökön mutatják be és az ország pénzügyi rendszeréről készült vizsgálat is napvilágot lát pénteken. Ebből a tanulmányból szűrhetik le az igényelt ESM-mentőcsomag mértékét.

Frissítette az olasz kormány a GDP prognózisát, idén a korábban indikált 1,2 százalék helyett 2,4 százalékkal lassulhat a gazdaság. A költségvetési hiány pedig 1,7 helyett 2,6 százalékra duzzadhat.

Forrás: [origo]

Ma vitatja meg az Xstrata menedzsmentje a Glencore felvásárlási ajánlatát. A Financial Times szerint a brit bányatársaság vezetősége támogatja a 3,05-ös részvénycserés ajánlatot, ami a korábbi javaslatot 9 százalékkal haladja meg. Mindkét részvény 0,5 százalék körüli emelkedéssel kezdte a kereskedést ma.

5 százalékkal nagyobb árbevételre számít az Adidas, az Adidas Brand esetében 2015-ben. A sportszergyártó cég 12,8 milliárd eurós árbevételre számít két év múlva. A társaság részvényei 1 százalék körüli esésben tanyáznak.