Hétszáz embert bocsát el a Mol

Vágólapra másolva!
A két-három év alatt 110 milliárd forintos megtakarítást célzó átalakítási program keretében megválik 700 dolgozójától a Mol.
Vágólapra másolva!

A tavasszal elindított átszervezési program keretében 700 embert bocsát el a Mol - erősítette meg az Index értesülését az [origo]-nak Szollár Domokos, a társaság kommunikációs igazgatója.

Hozzátette, hogy a jogszabályoknak megfelelően a csoportos létszámleépítést első körben az érdekképviseleteknek kellett jelezni, ezt a Mol megtette, és a jövő héten indul az egyeztetés az elbocsátások pontos menetrendjéről a szakszervezetekkel.

Szollár közölte azt is, hogy a többek között a finomítást, a termelést, a logisztikát, az értékesítést és a kiskereskedelmet is magában foglaló úgynevezett downstream üzletágat érinti a lépés. A 700 leépítendő dolgozó fele kétkezi munkás, másik fele pedig irodai munkát végez a vállalatnál. A kommunikációs igazgató azt is elmondta, hogy a leépítés csak az egyik eleme az átszervezési programnak, amelytől két-három év alatt 110 milliárd forintos megtakarítást remél a társaság.