Javuló kilátásainak köszönhetően rántották meg a GE-t

Vágólapra másolva!
Az elmúlt három hét legnagyobb emelkedését produkálta a General Electric, miután az amerikai cég megemelte árbevétel előrejelzését ipari üzletágában.
Vágólapra másolva!

A GE 10 százalékos árbevétel bővülés előrejelzést tett közzé 2012-re ipari üzletágában, ami meghaladja a korábbi 5-10 százalékos prognózist. A vállalat számára fontosabbak a külföldi piacok, ugyanis 2011-ben bevétele 53 százaléka már nem az USA-ból származott. Kétszámjegyű bevétel növekedést várható Kanadától, Brazíliától, illetve Oroszországtól. A cég megerősítette korábbi előrejelzését a profitabilitásra, az üzemi profitmargin idén 30-50, jövőre pedig 50-70 bázisponttal emelkedhet.

A 2012-2016-os időszakban 100 milliárd dollárnyi pénzeszköz áll majd a vállalat rendelkezésére, melynek nagy részét akvizíciókra és részvény-visszavásárlásra költheti el. Célja, hogy a piacon lévő részvények száma 10 milliárd darab alá kerüljön. A legutóbbi negyedéves jelentés alapján július elsején mintegy 10,6 milliárd darab részvény nem a vállalat tulajdonában állt.

A vállalat vezérigazgatója elutasította azokat a találgatásokat, miszerint a cég olyan nagy cégeket vásárolna fel, mint a bányászati eszközöket gyártó Joy Global, a hírre utóbbi végül 0,4 százalékot esett. Elmondása szerint inkább az 1-3 milliárd dolláros üzletek jöhetnek szóba. A GE elsősorban nem felvásárlásokkal, hanem organikus növekedés révén kívánja felépíteni bányászai eszköz üzletágát.

A bejelentésekre pozitívan reagált a részvény a New York-i parketten, és végül 2,9 százalékos emelkedéssel zárt.

General Electric (NYSE)
Forrás: [origo]