Vágólapra másolva!
Emelkedéssel folytatódik a kereskedés Európában, a főbb indexek 0,2-0,4 százalékos pluszban tartózkodnak. A hangulatot továbbra is a tegnapi kedvező, spanyol költségvetésről szóló bejelentés határozza meg, ugyanis a befektetők pozitívan ítélték meg a meghirdetett fiskális reformokat.
Vágólapra másolva!

Tovább emelkedik Európa

A kontinens főbb részvényindexei közül a Stoxx Europe 600 0,1 százalékos, a Dax 0,4 százalékos, a francia CAC 40 0,2 százalékos, a londoni FTSE 100 pedig 0,3 százalékos pluszban tartózkodik a nap közepén. A nap eddig nyertese a spanyol IBEX-35, mely 0,6 százalékos emelkedést tud eddig felmutatni.

Martin Whetley, a londoni pénzügyi felügyelet elnöke közölte, hogy alaposan megvizsgálják a londoni bankközi kamatláb lehetséges reformját, és egy 10 pontos tervet terjesztenek be a Libor-ráta manipulálása miatt.

Az UBS javított az Air France-KLM légitársaság részvényeire vonatkozó ajánlásán, és tartásról vételre ajánlja a társaság papírjait, aminek árfolyama rögtön 5 százalékot ugrott a hír hatására.

A német ThyssenKrupp papírjai 3 százalékot drágultak, mivel a cég bejelentette, hogy eladja Tailored Blanks-i egységét a Wuhan Iron and Steel vállalatnak.

Enyhébb mínuszban a BUX

Alacsony forgalom mellett fél százalékos esésben van a magyar index, ami mellett a blue-chipek vegyesen teljesítenek. Eddig az OTP 0,6 százalékkal, a Richter 1,2 százalékkal drágult, ezzel szemben a MOL 1,6 százalékos, az Egis 2 százalékos, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékos mínuszban tartózkodik.