Már csak Matolcsy fizet az adósságalapba

Vágólapra másolva!
260 millió forint gyűlt eddig össze az Összefogás az Államadósság Ellen Alapban. Az egyetlen rendszeresen adományozó politikus Matolcsy György gazdasági miniszter - írja a pénteki Blikk.
Vágólapra másolva!

Matolcsy György minden hónapban jövedelme egy meghatározott részét átutalja a Rédly Elemér győri plébános által tavaly létrehozott, az államadósság csökkentését célzó alapnak - közölte a lappal a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya.

A gazdasági miniszter az alap létrehozásakor egyhavi bérét (kb. 1,1 millió forint) ajánlotta fel. Akkor több kormánypárti politikus is így tett, többek között Surján László, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője, Schmitt Pál volt államfő és Navracsics Tibor igazságügyi miniszter.

Horváth Tihamér, az alap elnöke Matolcsyn kívül nem tud rendszeres adományozóról, de megjegyezte, hogy sok az anonim adományozó. Az eddig összegyűlt 260 millió forintot "kisebb csalódásnak" tartja, hiszen ez a teljes, több mint 20 ezer milliárd forintos tartozásnak mindössze 80 ezredrésze.

Az alapról szóló cikkeinket itt olvashatja.