Ötszáz embert bocsát el a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom 500 ember leépítéséről állapodott meg a szakszervezetekkel, és egyezség született arról is, hogy a cég dolgozóinak a bére jövő áprilistól 4 százalékkal emelkedik.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom megegyezett az érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő jövő évi létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről - közölte a távközlési vállalat.

Az egyezség értelmében a cég 500 dolgozójától válik meg jövőre, az elbocsátandó alkalmazottak többsége várhatóan 2012 végével távozik a társaságtól. (Ebben a leépítésben nem szerepelnek a vezetői állomány csökkenése és a nyugdíjazás miatt megszűnő álláshelyek.) A cég közölte azt is, hogy az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat munkatársai 2013 áprilisától 4 százalékos bérfejlesztésben részesülnek annak érdekében, hogy a cég megőrizze a dolgozók fizetésének reálértékét.

"A költséghatékonyság fokozása érdekében szervezeti átalakítások is várhatóak, melyek 2013. január 1-jén lépnek életbe. A béren kívüli juttatások rendszerének egy eleme változik, a halasztott kezdetű nyugdíjkiegészítő-biztosítás munkáltatói hozzájárulásának mértéke 25 százalékkal csökken" - áll a közleményben. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 6 milliárd forintot tesz ki.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.