Újabb fejezet a mobilháborúban

Vágólapra másolva!
A Samsung elindította a hosszú ideje tartó mobilháború következő hadműveletét. Folyamatosan zajlanak a design és technológia másolása miatt az egymás elleni eljárások, ezért nem is lehet meglepő, hogy most az iPhone5 került terítékre a Samsung részéről. Rövid távú megoldás azonban nem várható az ügyben, ugyanis 2014-ben lesz a bírósági meghallgatás. 
Vágólapra másolva!

A koreai cég hétfőn nyert meg egy csatát az amerikai piacon, melynek köszönhetően feloldották a Galaxy Tab 10.1 táblagépre júniusban kirótt tilalmat. Bár a bíróság feloldotta az értékesítési korlátozást, az Apple szerint továbbra is fenn kellene tartani a tilalmat, mivel a kinézeten kívül vannak még egyéb szabadalmi vétségek, melyeket a bíróság is jogosnak tart. Decemberben újabb meghallgatás lesz az ügyben.

Most az Apple legújabb slágerterméke, az iPhone5 van soron, ami a Samsung szerint több szabadalmat is megsért. A Samsung továbbra is azokat a vádakat hozza fel, amelyeket már a korábbi iPhone, iPad és iPod termékeknél is sérelmezett. Bírósági vizsgálat az ügyben 2014-re várható, vagyis semmiképp se várható rövid távú megoldás. Vélhetően a Samsung 1,7 százalékos emelkedése a táblagéppel kapcsolatos döntésnek szólt.

Samsung

Forrás: [origo]

A két cégnek már jelenleg is több egymás elleni peres ügye van folyamatban. A legutóbbi júliusi meghallgatást követően például az Apple javára ítélt a bíróság hétből hat esetben. Az Apple tegnap folytatta a 700 dolláros szint elérése óta tartó korrekciót és végül 1 százalék feletti eséssel zárta a napot, kicsivel a 660 dolláros szint alatt.

Apple

Forrás: [origo]