Közeleg a Best Buy kivásárlása

Vágólapra másolva!
Öt százalékot ugrott nyitás előtt a Best Buy árfolyama arra a hírre, hogy az alapító Richard Schulze és a nagyobb befektetők tárgyalásokat kezdtek egy 11 milliárd dolláros kivásárlás lehetőségéről.
Vágólapra másolva!

Az alapító vételi ajánlatot szeretne tenni a többségi tulajdonosoknak a Reuters értesülései alapján, mivel vissza akarja vásárolni részesedését a nagyobb részvényesektől. Jelenleg annak a részleteit vizsgálják, hogy ők mekkora összegért lennének hajlandóak megválni papírjaiktól, és milyen feladatot látna el a főtulajdonos a kivásárlás létrejötte után.

Richard Schulze szándékai szerint 24-26 dollárt fizetne egy részvényért, ami egy 8,16-8,84 milliárd dolláros ajánlatnak felelne meg, hitelekkel együtt pedig 10,9 milliárd dollárnak, és az év egyik legnagyobb kivásárlásának számítana. Összehasonlításképp a részvények árfolyama 17 dollár alatt zárt kedden a New-York-i tőzsdén.

A Best Buy számos nehézséggel küzdött az utóbbi időben. Az online kereskedelmi láncok előretörésével ugyanis a világ legnagyobb elektronikus cikk értékesítőjének eladásai 3,2 százalékkal visszaestek a második negyedévben, ami a nyolcadik ilyen időszaknak számít az utóbbi 3 évben. Augusztusban fel is függesztették profit előrejelzésüket.

Az érintettek egyelőre nem kívántak válaszolni a kérdésekre.

Forrás: [origo]