Kevesebb dollármilliomos él Magyarországon

Vágólapra másolva!
Egy kutatás szerint csökkent a Magyarországon élő dollármilliomosok száma, akiknek a vagyona is kisebb lett - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A világon 187 380 embernek van 30 millió dollárnál nagyobb vagyona, közülük 365-en laknak Magyarországon - írta a Világgazdaság a gazdagokra szakosodott Wealth-X kutatóintézet felmérését ismertetve.

A lap hétfői számában ismertetett jelentés listája szerint az idén összességében 25,8 billió dollár felett rendelkeztek a dollármilliomosok, akiknek a száma kissé nőtt, összvagyonuk értéke azonban csökkent tavalyhoz képest. Ennek fő okaként a kutatók az eurózóna válságát jelölik meg.

Magyarországon a kutatóintézet szerint a 365 dollármilliomos 40 milliárd dolláros összvagyonnal rendelkezett az idén, a számuk 6,4 százalékkal, a vagyonuk értéke 11 százalékkal csökkent. A lap megjegyzi, hogy a hasonló magyar kiadványok alapján az intézet adatai magasnak tűnhetnek, hiszen jóval 6,6 milliárd forintnál - a 30 millió dollár értéke - kisebb vagyonokkal is fel lehetett kerülni a top 100-as, illetve 150-es listákra.

A kutatás szerint az Egyesült Államokban van a legtöbb milliomos, több mint 65 ezer, Európában 53 ezren milliomosok, Afrikában mindössze 2500-an.