Válik a Brokernet vezérpárja

Vágólapra másolva!
Kósa Erika, Magyarország leggazdagabb üzletasszonya, a Brokernet egyik fő tulajdonosa a társaságon belüli vezetői viták bomlasztó erejét elkerülendő inkább egy új társaság létrehozásában gondolkodik - jelentette be a Brokernet-csoport alelnöke.
Vágólapra másolva!

Új pénzügyi tanácsadó céget alapít a Brokernet-csoport alelnöke, egyik főtulajdonosa, Kósa Erika, aki a 100 leggazdagabb listáján 34 milliárd forintra becsült vagyonával a 15. helyet foglalja el a Napi Gazdaság szerint. Ebbéli szándékáról közleményt adott ki, amelyet a Napi Gazdaság és a Portfólió.hu is közölt.

Kósa Erika a Brokernetből gazdagodott meg, de most azt fontolgatja, hogy otthagyja a céget, és új társaságot alapít, amely szintén pénzügyi tanácsadással foglalkozik majd.

A szakember jelenleg 43 százalékos tulajdonosa a Brokernetnek, egyúttal az értékesítésért és hálózatért felelős alelnöke. A legnagyobb hazai pénzügyi tanácsadó cég másik nagytulajdonosa Kostevc Péter, aki szintén 43 százalékos tulajdonnal rendelkezik. (A maradék paketten Kutvölgyi Pál és Körtvélyesi Zoltán osztozik, utóbbi Kósa Erika férje.)

A pénzügyi közvetítői piacon egy ideje híre ment, hogy belső konfliktusok feszítik a Brokernet tulajdonosi körét, ezt Kósa Erika közleménye is alátámasztja. Azt írja, hogy a Brokernet irányításával kapcsolatos nézeteltérés valóban személyi konfliktushoz vezetett a vezetőségen belül, ám szerinte egyik alapítónak sem lehet az a célja, hogy olyan bizonytalan helyzet keletkezzen, amely megnehezíti a munkatársak életét. Ezért döntött úgy, hogy 13 év után nehezen, de kényszerűen az új cégben folytatja a tevékenységét, s a következő időszakban az új vállalkozás sikeressé tételére fókuszál.

Az új vállalat Kósa Erika 100 százalékos tulajdonában működik, a társaság biztosításközvetítéssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik majd egy többesügynök-hálózattal. Kósa Erika elmondta: a napokban megkezdi a kapcsolatfelvételt a biztosítási partnerekkel, és alakul az értékesítői csapat is. A szakember a Brokerneten belül az értékesítési hálózat felépítésével és fejlesztésével foglalkozott, így két évtizedes tapasztalatára alapozva bízik az új cég felfuttatásában is. Az új vállalat az alapító tervei szerint rövid időn belül jelentős, ezer főt meghaladó hálózattal bíró, országos tanácsadó céggé válik, amely igyekszik majd a biztosítási piac mind szélesebb területéről a legjobb ajánlatokat összegyűjteni az ügyfeleinek.