Vágólapra másolva!
A gyorsított közbeszerzési eljárás határideje délelőtt járt le, nyolc olyan cég jelentkezett, amelynek árbevétele az elmúlt három évben elérte a 20 milliárd forintot. A tenderen a T-Systems is indult.
Vágólapra másolva!

Nyolc ajánlattevő nyújtotta be jelentkezését a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer hazai kiépítésére kiírt, gyorsított közbeszerzési eljárásra a szerda délelőtt 11 órakor lejárt határidőig - közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.

A közlemény szerint a jelentkezők között cégek, illetve konzorciumok is vannak. Az ÁAK a beadványok értékelését követően, várhatóan október 19-én kéri fel ajánlattételre a második fordulóba jutott indulókat.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az Európai Unió hivatalos lapjában szeptemberben jelentette meg a 42 milliárdos tendert. Az akkori felhívásból kiderült, hogy a szerződéskötésre december 3-án kerítenének sort.

Fővállalkozóként jelentkezett a tenderre a T-Systems Magyarország Zrt. is. A cég várja a második fordulót, és abban érdekelt, hogy az eljárás a tervezett módon és határidőkkel menjen végbe - közölte a T-Systems az MTI-vel.

Az ajánlatra az a cég jelentkezhet, amelynek árbevétele az elmúlt három évben elérte a 20 milliárd forintot, az útdíjrendszerhez hasonló szisztéma üzemeltetéséből is évente legalább 10 milliárd forint bevétele származott, és az elmúlt három évben épített 500 kilométernyi, most is üzemelő útdíjrendszert.

Az útdíj tender technológia-semleges, vagyis nem részesíti előnyben a jelenleg ismert technológiai megoldások egyikét sem - az egyik műholdas, a másik rádiófrekvenciás technológiát használ. Fontos kitétel, hogy az ajánlattevőknek az elektronikus útdíjrendszer teljes körű meghonosítására kell ajánlatot tenniük. Ebbe beletartozik a tervezés, a kivitelezés, a beüzemelés, továbbá a 2022. október 31-ig tartó díjszedés és díjellenőrzés is.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.