Vágólapra másolva!
Két éve szökött meg a házi őrizetből az a magyar férfi, akit hétfőn fogtak el Alicantéban. K. Pétert fegyveres rablások miatt keresték, korábban négy évig volt házi őrizetben.
Vágólapra másolva!

Két évig bujkált az a negyvenéves férfi, akit a spanyolországi Alicantéban fogott el a készenléti rendőrség hétfőn. K. Péter ellen 2010-ben adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, miután a vele szemben elrendelt házi őrizetből megszökött. A körözött férfit 2006-ban több külföldi - elsősorban kínai és vietnami - család sérelmére elkövetett bűncselekmény elkövetése miatt vették őrizetbe, majd rendelték el házi őrizetét - közölte honlapján a rendőrség. A férfi ellen csoportosan, bűnszövetségben elkövetett több rendbeli fegyveres rablás miatt folytatott eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A magyar nyomozók egy hónappal ezelőtt tudták meg, hogy K. Péter valószínűleg Alicantéban bujkál, a spanyol hatóságoknak átadott adatok alapján hétfőn fogták el. A férfit először hamis, román okmányokkal igazolta magát, azonban előállítását követően a hatóság előtt elismerte, hogy ő K. Péter.