Vágólapra másolva!
Rossz hangulatban indult az amerikai gyorsjelentési szezon, ugyanis gyengüléssel fejezték be a keddi kereskedést a fő amerikai indexek. Ázsiában sem változott az összképp, az indexek itt szintén lefelé vették az irányt.
Vágólapra másolva!

Negatív hangulat uralkodott ma az ázsai börzéken. A Nikkei 1,9 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést, amivel immár 2,8 százalékos mínuszban tartózkodik a héten. A dél-koreai Kospi 1,3 százalékkal, az ausztrál S&P/ASX 200 index 0,3 százalékkal került lejjebb. A hongkongi Hang Seng index 0,2 százalékos mínuszban tartózkodik zárás előtt, valamint a Shanghai Composite index 0,2 százalékot gyengült.

A vállalati hírek közül fontos megemlíteni, hogy 0,8-1 milliárd dolláros IPO-ra készült Hongkongban a Chinalco, ahova a perui egységet vezetnék be, de a rézbánya részvénykibocsátása végül csak 400 millió dolláros lehet a Bloomberg értesülései szerint.

Bajban a Wells Fargo

A negatív tartományban zártak kedden az amerikai piacok, ahol a Nasdaqon uralkodó rossz hangulat átragadt a többi tőzsdére is. Végül a Nasdaq 1,5 százalékos, a Dow Jones 0,8 százalékos, az S&P pedig 1 százalékos gyengüléssel zárta a napot.

Az S&P szektorai közül az összes mínuszban zárt a fogyasztói szolgáltatások, a technológia és a telekommunikációs cégek vezetésével, amelynek papírjai 1,3-1,5 százalékot estek.

Tegnap az Alcoa számaival megkezdődött az amerikai gyorsjelentési szezon, ami után a cég részvényei 1 százalékot estek piaczárás után. Az alumíniumipari óriás csökkentette a kínai lassulás miatt a 2012-es globális alumínium iránti keresletprognózisát, szerintük 7 százalék helyett csak 6 százalék lesz a bővülés. Hosszabb távon optimista a vállalat, 2020-ra a 2010-es szintről megduplázódhat a kereslet az alumínium iránt.

Alcoa (NYSE)

Forrás: [origo]

Tegnap a Yum! Brands gyorsétterem-lánc is közzétette negyedéves számait, amely szerint a cég megemelte éves EPS várakozásait egy százalékponttal, így 3,22 dollár lehet a profit, míg jövőre 10 százalékos lehet az EPS bővülése. A cég papírjai 4 százalékot emelkedtek piaczárást követően.

Ma további három S&P 500 komponens jelent, amelyek közül a Costco számai lehetnek a legérdekesebbek.

A vállalati hírek közül kiemelendő, hogy az amerikai kormány beperelte a Wells Fargo-t, azzal vádolva a céget, hogy az hosszú évek óta szabálytalanul ad jelzálog hiteleket. A hírre a Wells Fargo papírjai 2 százalékos, a Bank of America részvényei pedig 0,7 százalékos mínuszt hoztak össze a nap végére.

Ezen kívül enyhe korrekciót lehetett látni tegnap az Apple papírjainál, amelyek még nem tudtak a pozitív tartományban zárni, és végül 0,3 százalékos csökkenéssel zárták a napot.

Apple (Nasdaq)

Forrás: [origo]