Kapaszkodógyárat avattak Tiszavasváriban

Vágólapra másolva!
Összesen 502 millió forintos beruházással hozta létre új üzemét a kötöttpályás járművek építésével foglalkozó Járműszerelvényt Gyártó Zrt. Tiszavasváriban; az üzemet Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelenlétében avatták fel pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.
Vágólapra másolva!

A magyar tulajdonú, 1916-ban alapított cég a járművekhez beltéri részegységet gyárt, termékeit pedig szinte száz százalékban külföldön értékesíti - ismertette Forgács József, a budapesti székhelyű társaság igazgatóságának tagja, a cég többségi tulajdonosa.

Elmondta, a több mint félmilliárd forint értékű fejlesztéshez pályázaton mintegy 91 millió forintos támogatást nyert a cég. A tiszavasvári gyáregységben 2013-ban további fejlesztéseket indít a társaság, amely 2014 végéig összesen 120 helyi lakos foglalkoztatását tervezi.

Az elmúlt időszakban Szabolcsban és Borsodban több hasonló beruházás indult el, vagy fejeződött be, ami azt jelenti, hogy Magyarország a válság ellenére tud, akar és képes fejlődni - hangsúlyozta Czomba Sándor az üzemavatáson. Hozzátette, hogy Tiszavasvárinak különösen fontos ez a beruházás, mivel újabb családok juthatnak munkához, a fejlesztés pedig a termelő szektort is erősíti.

Az államtitkár kiemelte, hogy a beruházás hátrányos helyzetű térségben valósul meg, új munkahelyeket teremt, így beleillik a kormány fejlesztési elképzeléseibe.

A Tiszavasváriban beruházó társaság nemcsak egy a magyar vállalkozások között, hanem büszkesége a magyar iparnak - mondta az átadási ünnepségen Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Kifejtette: a valódi érték a termelő munka, "ha ennek tud teret adni egy város, akkor az igazán nagy öröm."

A társaság összesen 170 dolgozót foglalkoztat, ez a létszám bővül később a tiszavasvári üzem munkavállalóival - mondta Forgács József az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn és a Bombardier Transportation számára is gyártó magyar cég tavaly 2,5 milliárd forintos nettó árbevételt és közel 200 millió forintos nyereséget ért el.

A tiszavasvári üzemben a többi között a vasúti kocsik önműködő ajtóit, csomagtartóit és kapaszkodóit gyártják, a termeléshez szükséges gépeket már megvásárolta a társaság.