Vágólapra másolva!
Optimistán várják a délutáni amerikai makrogazdasági adatokat az európai tőzsdék, és a bankpapírok jó teljesítményének köszönhetően erősödnek az indexek. Eddig főbb piacmozgató hír nem érkezett, itthon a BUX nem tud felzárkózni Európához és pénteki záró értéke alatt tartózkodik.  
Vágólapra másolva!

Tovább szünetel az E-Star

Európai társaitól jelentősen leszakadva 0,7 százalékos gyengülést mutat a magyar tőzsdeindex, amit a főbb papírok esése húz vissza. Legnagyobb mínuszt 1,2 százalékkal a Magyar Telekom szedte össze eddig, a MOL 0,3 százalékkal, a Richter pedig 0,6 százalékkal került lejjebb a pénteki záróárához képest. A blue-chip papírok közül egyedül az OTP tudott erősödni, ami 0,6 százalékos pluszban mozog.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az E-Star kereskedése továbbra is szünetel és a legújabb hírek szerint a cég névérték alatt készül visszavásárolni kötvényeit egy még titokzatos külső finanszírozó révén.Az üzlet körülményei egyelőre nem ismertek.

Fontosabb piacmozgató hírek egyelőre nem érkeztek, a befektetők valószínűleg a délutáni amerikai makro adatokra és a Citigroup, Charles Schwab jelentésére várnak.

Híznak a plusszok Európában

Folytatják az emelkedést az európai indexek a pénzügyi és egészségügyi vállalatok papírjainak vezetésével. A legjobb teljesítményt továbbra is a francia CAC 40 mutatja, a leggyengébben a londoni FTSE 100 teljesít, ami még így is fél százalék körüli erősödést mutat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A bankpapírok kifejezetten jól teljesítenek, a Barclays és a Lloyds Banking Group 1,5 százalékot, a Commerzbank és a Deutsche Bank 1,7 százalékot emelkedett eddig.

Az Anglo American gyengén szerepel, miután a Goldman Sachs eladásra javasolja a vállalat részvényeit. A társaság papírjai jelenleg 1,5 százalékos mínuszban mozognak a londoni tőzsdén.

Októberben egy hétre leállítja termelését a legnagyobb európai gyárában a Volvo a gyenge kereslet miatt. A hír nem mozgatta meg túlságosan a papírt, ami gyakorlatilag pénteki záró értéke körül tanyázik.

Anglo America (LSE)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]