Vágólapra másolva!
A kedvező amerikai kiskereskedelmi értékesítési adatokra és a Citigroup jó jelentésére reagálva a múlt heti mínuszok után pluszban zártak a főbb amerikai részvényindexek, míg a jó hangulat Ázsiára is átragadt, és az indexek ott is észak felé vették az irányt.
Vágólapra másolva!

Jól teljesít a japán Nikkei

A vártnál jobb amerikai kiskereskedelmi értékesítési adatok és a Citigroup jobb számai miatt uralkodó optimizmus átragadt az ázsiai piacokra is, és erősödni tudtak az ázsiai tőzsdék. A bank 19,41 milliárd dolláros bevételt ért el az elemzők által előzetesen várt 18,75 milliárd dollár helyett. Az amerikai értékesítési adatok 0,9 százalékos növekedést mutattak szeptemberben a várt 0,4 százalék helyett, ami jelentős bővülésnek számít.

A legjobban a japán piac teljesít 1,5 százalékos emelkedéssel, amit kissé leszakadva követ a dél-koreai Kospi, de a Shanghai-index és a hong-kongi Hang Seng teljesítménye sem tekinthető gyengének.

Forrás: [origo]

A Google korábbi alelnöke a Yahoo-nál

Pluszban tudtak zárni az amerikai piacok a múlt heti veszteségek után, ami szintén a délutáni kedvezőbb jelentéseknek volt köszönhető. A főbb indexek 0,6-0,8 százalékot emelkedtek, míg az S&P 10 szekotra közül 9 mutatott erősödést.A legjobb formában a pénzügyi és az egészségügyi részvények voltak, ezzel szemben a közmű vállalatokat és a telekommunikációs cégeket kevésbé preferálták a befektetők.

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]

Nem mindenkit hatottak meg a kedvező jelentések, a Fed egyik San fransisco-i elnöke szerint nagyobb mértékben kellene a munkaerőpiacnak és a gazdasági növekedésnek javulnia a jelenlegi ütemhez képest. John Williams úgy véli, ha az USA-t újabb gazdasági sokk érné és a Fednek új eszközhöz kellene nyúlnia, akkor ő nem preferálná a nominális GDP-re vonatkozó célok elérését. James Bullard, a Saint Louisi Fed vezetője szerint idén 2, jövőre pedig 3,5 százalékot növekedhet az USA gazdasága, míg a munkanélküliségi ráta még 2013-ban is 7 százalék felett lesz.

A vállalatok érintő hírek közül fontos megemlíteni, hogy a Google (Nasdaq) korábbi alelnökét, Henrique de Castro nevezte ki a Yahoo!(Nasdaq) operatív igazgatónak (COO), aki a vezérigazgató, Marissa Mayer mögött a második ember lesz a cégben. A bejelentés után fél százalékot emelkedtek a Yahoo részvényei piaczárás után.

Yahoo! (Nasdaq)

Forrás: [origo]

A Bloomberg információi szerint nem tervezi a Clearwire Corp (Nasdaq) megvásárlását a Sprint Nextel (NYSE) a Softbank akvizíció miatt. 6-8 hónapba telik amíg, a Sprint és a Softbank fúzió létrejöhet, addig viszont nem vásárolhatja fel a források szerint a Sprint a Clearwire-t. A hírre több mint 5 százalékot estek a Sprint papírjai piaczárás után, bár napközben 15 százalékos pluszban is voltak.

A már említett említett Citigroup végül 5,5 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

Sprint Nextel (NYSE)

Forrás: [origo]

Ezen túl folytatódik a gyorsjelentési szezon, ugyanis16 S&P komponens jelent ma. Piacnyitás előtt a Goldman Sachs (NYSE), a Coca-Cola (NYSE) és a Johnson & Johnson (NYSE) számai lehetnek érdekesek, míg piaczárás után az Intel (Nasdaq) és az IBM (NYSE) mozgathatja meg a befektetőket.