Festett húst árulhatott egy magyar cég

Vágólapra másolva!
A hús úgy nézett ki, mintha a drágább marha lenne, de csak belefecskendezték a sötét színt - állítja egy svéd lap. Egy nagykereskedő egy magyar cégre mutogat, amely azt beismerte, hogy jelenleg vizsgálat zajlik náluk.
Vágólapra másolva!

Több ezer kilogramm árut szállított Svédországba egy magyar cég marhahúsként, de kiderült színezett sertéshúst adott - állítja a svéd Aftonbladet újság online változata.

A feltételezett átverést egy svéd nagykereskedő fedezte fel, de az áruból addigra jutott svédországi boltokba és étterembe is. Mint írják, a vásárlók panaszkodtak, hogy a hús sütés közben nem úgy viselkedik, mint a marhahús, túl nedves. A lap beszámolója szerint kiderült, a belefecskendezett festék miatt.

Ha valóban festett volt a hús az azért is gondot jelent, mert a marhabélszínt rendszerint kicsit véresen fogyasztják, azonban az át nem sült sertéshús komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában. Az ügyben a svéd élelmiszerhatóság is vizsgálódik.

A nagykereskedő azt állítja, hogy a 30-40 tonna színezett húst a magyar Filetto nevű cégtől vásárolta idén. A Filetto Kft. honlapján megadott elérhetőségen egy férfi azt mondta az [origo]-nak, hogy nem akar az ügyben semmit mondani. Annyit azért elárult, hogy jelenleg zajlik egy vizsgálat az ügyben Magyarországon. A kft. a honlapján szereplő adatok szerint fagyasztott sertés- , borjú-, csirke-, valamint marhahúst árul.