Nem hatotta meg az új csomag a Moody'st, marad a bóvli

Vágólapra másolva!
Bár a szerdán bejelentett költségvetési kiigazító intézkedéseket még nem értékelte, attól függetlenül sem tartja reálisnak Magyarország megítélésnek javítását a Moody's elemzője. A világ legnagyobb hitelminősítőjének szakértője szerint a fennálló bizonytalanság gyengíti Magyarország hitelpozícióit.
Vágólapra másolva!

A Moody's csak akkor fogja megváltoztatni Magyarország megítélését, ha a kormány tartható költségvetési intézkedéseket hoz a gazdasági növekedés ösztönzésére - mondta a Dow Jones budapesti tudósítójának a hitelminősítő térségi elemzője.

Alpona Banerji egy telefoninterjúban kifejtette: "a növekedés igen fontos eleme annak, hogy megforduljon Magyarország adósságtrendje, ezért olyan tartható költségvetési politikára van szükség, amelynek révén az adósság és a hiány tartósan csökkenő pályára kerül".

Bár a társaságnak nem volt még ideje arra, hogy alaposan tanulmányozza a szerdán bejelentett költségvetési kiigazító intézkedéseket, a Moody's elemzője úgy látja, hogy a fennálló bizonytalanság gyengíti Magyarország hitelpozícióit.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja tavaly novemberben minősítette "Ba1"-es, vagyis befektetésre nem ajánlott - közkeletű nevén bóvli - szintre a magyar államadósságot, és azóta is e fokozatban tartja, további leminősítést valószínűsítő negatív kilátással.