Vágólapra másolva!
Nem mutatnak jelentős elmozdulást a főbb nyugat-európai indexek, ugyanakkor a fogyasztó javakat gyártó cégek, köztük a Nestlé és az Akzo Nobel is alulteljesítőnek számít. A magyar piacot ismét az OTP húzza le, amellyel kapcsolatban megérkeztek az első leminősítések.Reggeli amerikai és ázsiai piaci összefoglalónkat az alábbi linken olvashatja: Itt a vége a kínai lassulásnak? - Emelkedik Ázsia
Vágólapra másolva!

Ismét esik a BUX

Ma tovább folytatódik a lejtmenet a hazai parketten, a BUX 1,1 százalékos mínuszban áll, miután a blue-chipek egyaránt a negatív tartományban tartózkodnak. 1,6 százalékos csökkenéssel ismét az OTP húzza le az index teljesítményét, amiben az is közrejátszhatott, hogy megérkeztek az első elemzői lépések a bankpapírra a tegnap bejelentett intézkedéseket követően. A Concorde mellett a UBS elemzői is rontottak az OTP-re megfogalmazott ajánlásukon.

Forrás: [origo]

1,3 százalékos csökkenéssel gyengén teljesít a Richter is, igaz, még így is a lélektanilag fontos 40 000 forintos szint felett található a kurzus. Mellettük a MOL (-0,7%) és a Magyar Telekom (-0,5%) is lejtmenetben található.

Tegnap estig 480 millió forint értékben ajánlották fel az október 24-i lejárattal rendelkező E-Star kötvénytulajdonosok papírjaikat, ami a teljes mennyiség közel harmadát fedi le. Nemrég érkezett a hír, hogy ma lehet utoljára kereskedni előbbi kötvényekkel, azonban a vállalat számára mára csak 100 millió forintnyi összeg áll rendelkezése. A BÉT vezérigazgatójának döntése értelmében meghosszabbították a részvények és a kötvények felfüggesztését péntek tőzsdezárásig.

A Magyar Telekom tegnapi közleménye szerint a Kúria felülvizsgálja a Fővárosi Törvényszék szeptember 17-i döntését, ami megsemmisítette a januárban lezárult 900 MHz-es frekvenciatender eredményét. A múlt havi ítélettel a negyedik mobilszolgáltató és a már piacon lévő inkumbens szolgáltatók is elveszítették a megnyert sávokat.

A fogyasztói javak szektora lóg ki a sorból

Nem mutatnak jelentős elmozdulást a jelentősebb nyugat-európai indexek a tegnapi záróértékekhez képest. Legrosszabbul a holland AEX és a belga BEL20 áll 0,4-0,3 százalékos csökkenés mellett. A Stoxx Europe 600 index tíz szektora közül hat áll a pozitív tartományban, legjobban a nyersanyagipari vállalatok teljesítenek 0,5 százalékos plusszal, míg a sort a fogyasztó javakat termelő cégek zárják 1,3 százalékos mínusszal.

Forrás: [origo]

3,4 százalékos csökkenéssel reagált az Akzo Nobel (Euronext Amsterdam) a gyorsjelentésre. A világ egy legnagyobb festékgyártója 540 millió eurós EBITDA-t jelentett a Bloomberg konszenzusban szereplő 552,3 millióval szemben.

6,1 százalékos organikus árbevétel növekedésről számolt be az első kilenc hónapban a svájci Nestlé (SIX Swiss Exchange) az előző évi bázishoz képest. Az adat azonban elmaradt a Bloomberg által megkérdezett elemzők 6,3 százalékos várakozásától, amire 2,5 százalékos csökkenéssel reagált az édességgyártó cég árfolyama.

Nestlé (SIX Swiss Exchange)

Forrás: [origo]

A francia Remy Cointreau SA (Euronext Paris) ital nagykereskedő vállalat második negyedéves gyorsjelentésében (pénzügyi éve eltér a naptáritól) 5,3 százalékos bevétel növekedésről számolt be mivel húzóterméke, a Remy Martin konyak iránti kereslet lassulni látszik. Az erős első negyedév után a lemaradó európai értékesítések eredményezték a 324,1 millió dolláros összebevételt.

Ma kezdődik a kétnapos EU-csúcs, ahol a résztvevők a banki uniós tervekről és a közös felügyeletről fognak tanácskozni. A németek jelentős lépéseket szeretnének elérni az ügy érdekében, de nem feltétlenül szeretnék, hogy a felügyelet januártól működjön. Ezzel szemben a franciák mihamarabb szeretnék elindítanák a szervezet.