Utolérte az AmEx-et is a lassuló gazdaság

Vágólapra másolva!
Az előzetes várakozásokkal nagyjából megegyező adatokat publikált az American Express Co. (NYSE) hitelkártya kibocsátó vállalat. Nettó nyereségben 1,2 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest, ami egybevág az elemzői prognózisokkal, míg árbevételt tekintve 3,8 százalékot emelkedett (7,86 milliárd dollárra), ami kevéssel az várakozások alatt van. A számokat a hitelkártyával történő vásárlások számának lassuló növekedésével magyarázta a társaság. A részvényárfolyam érdemben nem reagált a közleményre.
Vágólapra másolva!

Az American Express Co. pénzügyi helyzetéről számot adó információk nem okoztak meglepetést a befektetetőknek. A vásárlások összegét tekintve legnagyobb hitelkártya kibocsátó cég tegnap az amerikai tőzsdezárás után tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentési számait. Az egy részvényre jutó nyereség 1,03 dollárról javult 1,09 dollárra, ami megegyezett az elemzői várakozásokkal.

A bevételi oldal az egy évvel korábbihoz képest 3,8 százalékkal növekedett, 7,86 milliárd dollárt tett ki (várakozás: 7,89 milliárd dollár), ami leginkább az amerikai bevételek 4,6 százalékos eséséből és a világ többi országából származó árbevételek 6 százalékos emelkedéséből tevődött össze.

A kiadások csökkentéséből 2 százalékos megtakarítást ért el a társaság előző évhez képest, amit nagy részben a jutalomprogramok megkurtításához kapcsolnak. A behajthatatlan követésekből származó veszteségek 1,9 százalékot estek.

Jó jelnek tekinthető a nem-fizető adósok számának csökkenése, mivel az amerikai másodlagos-piaci hitelválság 2008-as kitörése óta érzékeny téma a hitelek (nem csak a lakáshitelek) törlesztése.

Tegnap emelkedést mutatott a papír (0,77 százalék), majd a gyorsjelentést követően a zárás utáni kereskedésben enyhén csökkent a kurzus (-0,22 százalék).

American Express Co. (NYSE)