Újabb két leminősítés az OTP részvényeinek

Vágólapra másolva!
A Concorde és a UBS leminősítése után újabb két nagy bankház, a Citi és a VTB minősítette le az OTP részvényeit. A háttérben az áll, hogy a bankrészvény sokat emelkedett az elmúlt 6-12 hónapban, a bankadó megfelezésének elhalasztása pedig egy olyan rossz hír, ami megakaszthatja a további emelkedést.
Vágólapra másolva!

Ahogy a tegnapi, úgy a mai nap sem indul túl jól az OTP részvények számára, ugyanis az elmúlt hónapok árfolyamemelkedése, illetve a bankadó meghosszabbításának napokban történt bejelentése újabb két elemzőházat késztetett arra, hogy leminősítse a részvényeket.

A Citigroup ma reggel az eddigi "Semleges"-ről "Eladás"-ra vágta vissza a részvényekre adott ajánlását, miközben az orosz óriásbank, a VTB az eddigi "Vétel" ajánlását rontotta le "Tartás"-ra. A VTB célárfolyama maradt 4 700 forint, mint eddig is.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, a magyar Concorde és a svájci UBS elemzői is csalódást keltőnek találták a bankadó meghosszabbításáról szóló híreket és mivel az OTP részvényei egyébként is sokat emelkedtek az elmúlt 6-12 hónapban, inkább visszavágták ajánlásukat.

A svájci elemzőház eddig vételen tartotta nyílván a bankpapírt, ezt azonban a bejelentett intézkedések miatt semlegesre rontotta. A Concorde egyenlő súlyozásra rontotta korábbi felülsúlyozási ajánlását, míg célárfolyamát 4350 forintra csökkentette 4600 forintról.

OTP

Forrás: [origo]