Vágólapra másolva!
Nem volt érdemi reakció Amerikában a tőzsdéken a FED ülése után, és napi mélypontjuk közelében fejezték be a kereskedést az indexek. A jegybankárok változatlanul hagyták irányadó rátájukat, és megerősítették eszközvásárlási programjukat, mely megfelelt a piaci szereplők várakozásainak. Fontosabb adatok közül délután négy órakor a függőben levő lakásértékesítések szeptemberi alakulását hozzák nyilvánosságra. Ázsiában nem mutattak határozott irányt a főbb indexek, a legjobban a japán piac teljesített. Olvassa el ma reggeli európai piaci összefoglalónkat is: Iránykeresés Európában a mínuszok után
Vágólapra másolva!

Vegyes a kép Ázsiában

Iránykeresés jellemzi Ázsiában a kereskedést a vegyes amerikai vállalati eredményeket látva, mely továbbra is óvatosságra inti a befektetőket. A leggyengébben a kínai Shanghai index teljesített, míg a legjobban a japán Nikkei mozgott 1 százalék körüli erősödéssel.

Forrás: [origo]
Továbbra sem elégedett a FED

Nem hatotta meg a befektetőket a FED, amely szerdai ülésén többek között változatlanul hagyta irányadó kamatrátáját a kedvezőtlen kilátásokra tekintettel. A jegybankárok közleménye szerint a foglalkoztatottság lassan bővül, a munkanélküliség pedig továbbra is magas és a gazdaság növekedése sem megfelelő, ezért a ráta valószínűleg egészen 2015-ig nulla százalékos lesz.

Továbbá elmondták, hogy céljuk az árstabilitás és a teljes foglalkoztatottság a jövőben is, de a jelenlegi környezet ennek elérését nem teszi lehetővé, ezért megerősítették eszközvásárlási programjukat, mely keretében havonta nagyjából 40 milliárd dollárnyi jelzálog-fedezetű eszközt fognak vásárolni. Az Operation Twist programjukat is folytatják, ahol a rövid lejáratú eszközeiket hosszú lejáratúakra cserélik. Ezzel mintegy 85 milliárd dollárnyi eszköz kerülhet a FED birtokába év végéig havi szinten.

A közlemény megfelelt a piaci szereplők várakozásainak, így nem volt érdemi reakció az amerikai tőzsdéken, melyek minimális mínuszban fejezték be a kereskedést, ezzel folytatódott az indexek lassan egy hete tartó zuhanása. A leggyengébben a közmű és energia szektor teljesített, míg egyedüli minimális pluszban az egészségügyi részvények zártak.

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]

A technológiai szektor annak ellenére zárt mínuszban, hogy jó napja volt a Facebooknak, amely 19 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A nagy szárnyalás több elemzőház felminősítésének és a tegnapelőtti gyorsjelentésének köszönhető.

Facebook (Nasdaq)

Forrás: [origo]

A Facebook játékgyártója, a Zynga is repült tegnap, miután a cég harmadik negyedéves számai az elemzői konszenzusnál jobbak lettek, de az éves EPS prognózis nem lett túl jó. A piac 4 centes részvényenkénti profitra vár, miközben a menedzsment csak 2-3 centet prognosztizál előre. A megrendelések állománya 11 százalékot esett éves szinten. A cég emellett bejelentett egy 200 millió dolláros részvény visszavásárlást, illetve azt, hogy partneri viszonyra lépett a bwin.party-val, ezáltal az Egyesült Királyságban a kaszinók és a póker világában is kipróbálhatja magát a cég. A papírok 12 százalékkal kerültek feljebb piaczárás után.

Zynga (Nasdaq)

Forrás: [origo]

Nem volt jó napja viszont a Best Buy-nak, mivel az elektronikai kereskedő szerint a harmadik negyedéves EPS lényegesen alacsonyabb lesz 47 centnél (Bloomberg konszenzus: 36 cent). A harmadik negyedévben az értékesítés vélhetően 5,3 százalékot eshetett éves alapon. A beszámolót november 20-án teszi közzé a társaság. A részvény a rossz értékesítési adatok miatt 7 százalékot esett piaczárás után.

A folytatódó gyorsjelentési szezonban piacnyitás előtt a Procter & Gamble (NYSE), a Colgate-Palmolive (NYSE), a ConocoPhillips (NYSE) és a Sprint (NYSE) számai lehetnek érdekesek, míg piaczárás után jelent az Apple (Nasdaq) és az Amazon (Nasdaq) is.

Ezen túl fél háromkor publikálják az Egyesült Államokban a tartós cikkek rendelésállományát valamint a heti friss munkanélküli segélykérelmek számát. Az előbbi mutató szeptemberben az elemzők szerint 7,4 százalékkal emelkedhet az augusztusi 13,2 százalékos csökkenést követően, míg utóbbi statisztika a két héttel ezelőtti háromhavi csúcsáról, 388 ezerről 375 ezerre csökkenhet. Négy órakor a függőben levő lakásértékesítések szeptemberi alakulását hozzák nyilvánosságra, mely a két hónnap ezelőtti 2,6 százalékos csökkenés helyett ezúttal 2,4 százalékkal emelkedhet.

Best Buy (NYSE)

Forrás: [origo]