Vágólapra másolva!
A svájci Credit Suisse Group AG (SIX Swiss Ex) gyorsjelentésében a nettó profit várakozásoktól való elmaradásáról (370 millió helyett 254 millió frank), csökkenő azonos időszaki bevételekről (6,7 milliárdról 5,8 milliárd frankra) és további költségcsökkentő lépésekről olvashatunk.
Vágólapra másolva!

A második legnagyobb svájci bank, a Credit Suisse Group AG közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését, amiben 63 százalékos profitesésről és további költségcsökkentésekről számolt be. A nettó nyereség 254 millió frankra csökkent, ami elmarad a 370 millió frankos elemzői várakozásoktól. A bevételek az előrejelzéseknek megfelelően alakultak 5,8 milliárd frankra süllyedve az előző év azonos időszaki 6,7 milliárd frankhoz képest.

A nyereséget befolyásolta egy 1,05 milliárd frankos egyszeri összeg, amit a bank a törvényi szabályozásoknak való megfelelés miatt volt kénytelen elszámolni.

A cégvezető elmondta, az utóbbi években sikeresen visszafogták kiadásaikat, növelték a cégen belüli hatékonyságot, amit folytatni terveznek a következő évek során is. A már bejelentett 3 milliárd frankos megtakarítási programhoz egy további 1 milliárd frankos költségcsökkentési tervet csatolnak. Az eddigi lépések főként elbocsátásokat tartalmaztak, tavaly 3500 munkavállalójától vált meg a cég. A jövőben azonban 550 millió frankot a befektetési banki és 450 millió frankot a privát banki üzletág megreformálásával próbálnak spórolni. A megosztott szolgáltatások, mint például az informatikai hálózat hatékonyabb kihasználását tervezik.

A nettó profitot segítő egyszeri tételek között van olyan is, mint például az Aberdeen Asset Managementben való 7 százalékos részesedés értékesítése, amiért 140 millió frankot gyűjtött be a cég. Ezen kívül a tőzsdén jegyzett alapok (ETF) kezelésével foglalkozó üzletág értékesítésén is gondolkozik a cégvezetés.

Credit Suisse Group AG (SIX Swiss Ex)