Nem okozott csalódást az Erste

Vágólapra másolva!
Várakozásoknak megfelelő számokat jelentett az Erste Bank, míg a jövőbeni kilátásokról enyhén optimista képet vázolt fel a menedzsment. A bankpapír jelenleg nem tekinthető drágának a szektortársakhoz képest. 
Vágólapra másolva!

A román egység stabilizálódását látja a menedzsment, míg a fő hajtóerő az előző negyedévben továbbra is a bank fő piacainak számító Ausztria, Csehország és Szlovákia voltak.

A román működés hat negyedév óta először tudott növekvő marzsokat felmutatni és a nem-teljesítő hitelek aránya is csökkent.

A nettó profit 143,7 millió euró szemben az 1,5 milliárdos tavalyi veszteséggel, ezzel szinte teljes mértékben megfelelve a 144 milliós elemzői konszenzusnak. Nem szabad elfelejteni, hogy tavaly a cég eredményére nagy mértékű negatív hatást gyakoroltak a magyar adófizetési tételek és a Romániai leírások.

Forrás: [origo]

Az 1,32 milliárd eurós nettó kamatbevétel enyhén jobb lett az 1,31 milliárdos elemzői várakozásnál, míg a kereskedési tevékenység eredménye is némileg jobb lett a vártnál.

A nem-teljesítő hitelek aránya az előző negyedévhez hasonlóan 9,2 százalék.

A menedzsment enyhén csökkenő eredményre számít idén, ami már egy fokkal pozitívabb üzenet, mint a júliusban és augusztusban közzétett várakozáscsökkentések.

Van még benne felértékelődési potenciál

Az Erste Bank jelenleg 0,6-szoros könyv szerinti értéken forog, így valamelyest olcsóbbnak tekinthető az összehasonlító csoport 0,7-es átlagához viszonyítva. Mindezt úgy, hogy idén már 32 százalékot emelkedett a részvényárfolyama, szemben a Bloomberg európai bankindex 15 százalékos növekedésével.

A céget követő elemzők közül 19-en vételre ajánlják a részvényt, míg tizen fogalmaztak meg tartási ajánlást. A konszenzus célár 21,3 euró, ami 19 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Erste Bank

Forrás: [origo]