Visszavett még néhány kötvényt az E-Star

Vágólapra másolva!
A tegnapi adatok szerint nagyjából 540 millió forintra csökkent a még kintlévő 2012/A kötvények névértéke, miután újabb 37 darabot vett vissza a cég hétfőn. Ez még bőven kevés az üdvösséghez, de egyelőre nem tudni, hogy csak az adminisztrációs nehézségek, vagy a maradék kötvényesek kitartása miatt nem vette vissza a fennmaradó részt a cég.
Vágólapra másolva!

9:15 - Megint kiakadt

A nyitás után pár perccel megint szünetelt a kereskedés az E-Star részvényekkel, majd nemsokkal később már a napi 15 százalékos limit szintet is elérte az árfolyam és 435 forinton áll most. A forgalom a tegnapi naphoz hasonlóan kiemelkedő, az elmúlt 180 nap 20 millió forintos átlagforgalmához képest már 10 óra előtt 30 millió forint felett járt az E-Star forgalma.

8:23 - Újabb kötvényvisszavásárlások

A tegnap közzétett tőzsdei bejelentés szerint további 3,7 millió forint névértékű 2012/A kötvényt vásárolt vissza az E-Star. Ezzzel minimálisan ugyan, de tovább csökkent a még kielégítetlen kötvényesek száma, jelenleg még 539,3 millió fornt névértékű kötvényt nem adtak át a tulajdonosaik a cégnek a felajánlott 35 százalékos áron.

Forrás: [origo]

A kötvény alaptájékoztató szerint a nemfizetés eseménye a fizetési határidőt követő 6. naptól él, így a szombati munkanapot is beleszámítva október 30-áig, azaz a mai napig még visszavásárolhat kötvényeket a cég anélkül, hogy felszámolási eljárás indulna. Véleményünk szerint nem elképzelhetetlne, hogy adminisztrációs tényezők is szerepet játszanak abban, hogy a cég ilyen lassú ütemben tudja visszavásárolni a kötvényeket, ugyanis több privátbanki ügyfél is vásárolt kisebb-nagyobb mennyiségben a 2012/A sorozatból.

Ettől függetlenül még mindig nem lehet tudni, hogy a teljes kintlévő kötvénymennyiség visszavásárlása az adminisztrációs nehezségek miatt akadozik, vagy vannak olyan eltökélt kötvénytulajdonosok, akik a határidő lejártára és a felszámolási kérelem benyújtására várnak.

E-Star

Forrás: [origo]