Vágólapra másolva!
A Richter Gedeon (BUX) árfolyama másfél éves csúcsra ért, ami mögött nemzetközi intézményi befektetők vásárlásai állhatnak, átlagosnál erősebb napi forgalom mellett.
Vágólapra másolva!

A 41 145 Ft-ot is elérte a Richter Gedeon (BUX) árfolyama, amivel másfél éves csúcsot döntött meg. Legutoljára 2011. február 8-án volt ilyen magasan a jegyzés. Brókerkörökből származó információk alapján a Wood és a Concorde ügyfelei a legnagyobb vevők a papírban, ami intézményi ügyfelek beszállására utal. A több mint 460 millió forintos forgalommal már túlszárnyalta átlagos napi forgalmát.

A kedd délután megtartott Richter elemzői konferenciabeszélgetésen kedvező fejlemények láttak napvilágot a gyógyszercég jövőjével kapcsolatban. Rövid távon a menedzsment idei árbevétel növekedési előrejelzésének javítása a pozitívum. Az állammal múlt héten kötött stratégiai megállapodás pedig hosszú távon hathat kedvezően a cég profitabilitására. Az elhangzottak az eredményvárakozások növekedéséhez vezethetnek, ami akár árfolyamemelkedést is generálhat az elkövetkezendő napokban. A Richter gyorsjelentésének részleteiről és az azt követő konferenciabeszélgetésről már korábban beszámoltunk.

Richter Gedeon (BUX) éves árfolyam grafikonja