Hőzöngenek a temetőbe költöztetett virágárusok

Vágólapra másolva!
Nem tetszik az Új köztemető virágárusainak, hogy már nem árulhatnak az utcán a temetőnél. Bár a körülmények kulturáltabbak lettek, úgy érzik, vásárlókat veszítenek.
Vágólapra másolva!

Nem örülnek az Új köztemető virágárusai annak, hogy az utcáról be kellett költözniük a temető területére - írta a Népszava. A lap pénteki számában megjelent írás szerint igaz, hogy így sokkal kulturáltabb körülmények között árusíthatják a virágokat, de kisebb helyen kell elférniük, mint korábban.

Ez főként télen okoz nagyobb problémát, akkor ugyanis csak annyi élővirágból készült koszorút, sírcsokrot készíthetnek, amennyi a kis épületükben elfér. Másrészt a költözéssel elveszíthetik az autóval érkező vásárlókat.

A temetőt üzemeltető Budapesti Városüzemeltetési Központ kommunikációs vezetőhelyettese, Csébi Tamás elmondta: a X. kerületi önkormányzat kérésére és együttműködésével biztosítottak helyet a virágárusoknak, akik a temető előtti körforgalom építése miatt ott átmenetileg pavilon, elárusítóhely nélkül maradtak. A BVK úgy tudja, hogy a jövő év folyamán egy új, modern virágpiac épül szemben a temető főbejáratával.