Lakáspiaci fordulatból profitál a barkácsáruház

Vágólapra másolva!
A lakáspiaci fordulatból profitált a harmadik negyedév során a Home Depot. A legnagyobb amerikai lakberendezéseket és barkácseszközöket értékesítő cég ráadásul megemelte éves profitvárakozását is. 2 százalékos pluszban nyithat a részvény.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen tudta növelni egy részvényre jutó profitját az amerikai Home Depot, ráadásul az árbevételét is hízlalta a cég. Mindkét soron sikerült az elemzői konszenzust túlszárnyalnia a társaságnak.

A vállalalat profitálni tudott az amerikai lakáspiacon tapasztalt kedvező folyamatokról. Az elmúlt hónapokban több jó ingatlanpiaci makrogazdasági adat is érkezett, ráadásul a szektor felülteljesítő is.

Forrás: [origo]

A harmadik negyedév során az átlagos költések nagysága éves alapon 2,9 százalékot tudott növekedni, az átlag ezáltal 54,5 dollár lett, a vásárlások száma pedig 1,7 százalékot hízott. A legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma globálisan az előző három hónap során 4,2 százalékot tudott hízni, holott csak 2,7 százalékos expanzióra számítottak a Bloomberg által megkérdezett elemzők. Az amerikai üzletek forgalma pedig 4,3 százalékot bővült.

A társaság további pozitív hírekkel is meglepte a befektetőket, az éves árbevétel bővülése 5,2 százalék lehet 2011-hez képest, korábban csak 4,6 százalékos expanzióra számított a menedzsment, a piac pedig 5 százalékosra. A növekedésben szerepe lehet a Sandy hurrikán okozta károk kijavításának is.

A Home Depot a negyedik negyedévben 700 millió dollárt készül sajátrészvény vásárlásra költeni. A jelenlegi árfolyamon számolva ez több mint 11,5 millió papír vásárlását jelentené a piacon forgó 1,5 milliárdból.

Home Depot (NYSE)

Forrás: [origo]