Magyar cégé lehet a Bricostore

Vágólapra másolva!
A Napi Gazdaság szerint a tavaly csődbe ment FÉG-et átvevő magyar tulajdonú MPF Holdinghoz kerülhetnek a magyar Bricostore-áruházak.
Vágólapra másolva!

A magyar kézben lévő MPF Holding Zrt.-hez kerülhet a francia érdekeltségű Bricostore kilenc magyarországi áruháza - írja a hétfői Napi Gazdaság.

A lap azt írja, hogy a leggazdagabb magyarok listáján 19. helyen álló Felcsuti Zsolt többségi tulajdonában levő cégcsoport árbevétele tavaly megközelítette a 36 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint felett volt. A hazai tulajdonban lévő, erős nemzetközi lábakon álló cégcsoport nyilvános beszámolói szerint jelentős likvid forgóeszköz-állománnyal rendelkezik, és ezen felül Európa, illetve az Egyesült Államok fontos barkácsáruházi és ipari beszállítója, saját logisztikai és termelő vállalatokkal.

A lap megemlíti, hogy az MPF a 2011-ben csődbe ment FÉG-et indította újra. A cégcsoport először a FÉG legnagyobb hitelezője volt - a Commerzbank hitelének kivásárlásával -, utána pedig a felszámolótól vásárolta meg a gyárat és a teljes eszközállományt, amit a nyilvános adatok alapján közel egymilliárdos tőkeemelés követett. Miután az MPF átvette a FÉG-üzemet, a fizikai dolgozókat újra alkalmazták, az értékesítést, logisztikát, beszerzést és adminisztrációt az MPF központi szervezetei vették át, így a FÉG 2011-ben újra jelentős munkaadóvá és nyereséges vállalattá vált.

Ezer ember állása a tét

A Bricostore kivonulását csütörtökön jelentette be Sáling József, a a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke. Közölte, hogy szerdán kereste meg őket a francia tulajdonú áruházlánc vezetősége az üzletek bezárásának hírével. Hozzátette: a korábbi tervek szerint már november végén bezártak volna az összesen ezer főnek munkát adó Bricostore-üzletek, de a dátumot kitolták az év végéig.

A Bricostore honlapján elérhető információk szerint a magyarországi Bricostore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S. A vállalat 1997-ben telepedett meg Magyarországon, jelenleg kilenc áruházat működtet Törökbálinton, Győrben, Budakalászon, Fóton, Soroksáron, Székesfehérváron, Csömörön, Szekszárdon, valamint Miskolcon.