Kivárnak a horvátok a Mol elleni támadással

Vágólapra másolva!
A Sanader-ügy elsőfokú ítélete alapján még nem veszi elő a horvát kormány az INA-megállapodás újratárgyalását - közölte a horvát külügyminiszter. A szavaiból azonban az is kiderül, hogy ha lesz jogerős ítélet, akkor számíthat rá a Mol, hogy a horvátok megpróbálkoznak a változtatással.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem kezdeményez tárgyalásokat a horvát kormány a Mollal az INA energiacég irányításáról a kedden kihirdetett, Ivo Sanader volt miniszterelnököt korrupcióban bűnösnek találó és a Mol vesztegetését is kimondó ítélet alapján - idézte Vesna Pusic külügyminisztert a 24sata.hr horvát híroldal.

A Radimir Cacic egy héttel korábbi lemondása óta a miniszterelnök-helyettesi posztot is betöltő politikus ezt azzal indokolta, hogy a frissen kihirdetett ítélet még nem jogerős, csak elsőfokú, és Sanader "biztosan fellebbez". Hozzátette viszont, hogy "ha lesz jogerős ítélet, akkor majd lehet újratárgyalni a szerződést."

Horvátországban sokakat zavar, hogy a Mol többségi részvénycsomag birtoklása nélkül irányítja a fontos nemzeti vállalatnak tekintett INA-t, és a keddi ítélet alkalmat kínál a kormánynak a három évvel ezelőtt kötött, az irányítási jogokról rendelkező részvényesi megállapodás megtámadására.