Vágólapra másolva!
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozata szerint a cég megsértette az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét.
Vágólapra másolva!

Megsértette az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét az OBI Hungary Retail Kft., mert hátrányosan megkülönböztette és a mai napig megkülönbözteti a vidéki dolgozókat - közölte pénteken a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) határozatára hivatkozva.

A MOSZ kiemeli: tagszervezetük, a Kereskedők Érdekvédelmi Szakszervezete (KÉSZ) kérelmet nyújtott be az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, amelyet a hatóság megalapozottnak ítélt. A határozat szerint az OBI megsértette az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság kötelezte az OBI-t, hogy a határozat jogerőre emelkedését követően 60 napon belül szüntesse meg az eltérő bérezést, illetve a bérkülönbségek kiegyenlítése érdekében tett munkáltatói intézkedéseket - áll a közleményben. "Sajnos az OBI részéről a bérrendszerrel kapcsolatban nemcsak ebben a hatósági eljárásban, hanem egy korábbi bírósági eljárásban is hamis tényállítások, hamis tanúzások történtek" - írja MOSZ.

A közlemény szerint az érdekképviselet a héten megkereste az OBI-t, "hiszen a jogsértéssel évek óta megkárosította a vidéki munkatársainkat, ebben a kérdésben is szeretnénk egyezségre jutni, nem csak a további diszkrimináció megakadályozása a célunk".