Apple és a Yahoo a nagyok kedvencei

Vágólapra másolva!
Kedvező kilátásokat fogalmaztak meg piaci elemzők az Apple-lel és a Yahoo-val kapcsolatban, melyek után előbbi esetében a Citigroup, míg utóbbinál a Goldman Sachs ajánlja vételre a két nagy technológiai vállalat részvényeit. Ha a karácsonyi vásárlási láz a tőzsdékre is átragad, az a felminősítésekkel együtt segíthet az Apple-nek újra emelkedő pályára állni, míg a Yahoo több éve nem látott magasságokba kerülhet.  
Vágólapra másolva!

Vételre ajánlják az Apple részvényeit a Citigroup elemzői 675 dolláros célárfolyamot megjelölve a papírokra. Ez nagyjából 20 százalékkal magasabb szintet jelent a mostani 571,5 dolláros árfolyamnál. A lépést azzal indokolták, hogy a vállalat táblagépei iránt erős kereslet mutatkozik, és a részvények szépen korrigálták az utóbbi időszak zuhanásait. Ezek következtében újra megélénkülhet a kereslet a cég papírjai iránt, ami felhajthatja azok árát.

A Citigroupnál elmondták, hogy a kijelölt célár még így is 11 százalékkal alacsonyabb a Wall Street többi elemzője által meghatározott prognózisok átlagánál.

Az Apple jól fogadta a bejelentést, nyitás előtti kereskedésben 0,2 százalékot emelkedett, és jó esély van rá, hogy egy időre háta mögött hagyja az ebben a hónapban ütött válságos szinteket. A pénteki kereskedés során is 1,7 százalékot faragott hátrányából, és ha a karácsonyi vásárlási láz a börzékre is átragad, akkor az erősödés tovább folytatódhat.

Apple (Nasdaq)

Forrás: [origo]

Az Apple mellett a Yahoo befektetői is örülhetnek, ugyanis az internetes társaság részvényeire is kedvező értékelés látott napvilágot. A Yahoo-ra a Goldman Sachs fogalmazott meg erős vételi ajánlást, szintén célárfolyam emelés mellett. A bank elemzői a korábbi 22 dolláros várakozásaikat emelték fel 24 dollárra.

Elmondásuk szerint a cég mérlegében szereplő eszközök, és a vállalat működésében rejlő lehetőségek alapján a részvények többet érnek jelenlegi értéküknél. A leghangsúlyosabb ok viszont Melissa Mayer átigazolása lehet, a Google-től érkező operatív igazgató ugyanis új stratégiai irányt és a talpraállás lehetőséget villantja fel a cég számára.

A Yahoo egyébként 54,4 millió darab sajátrészvényt vásárolt vissza ebben az évben 858 millió dollárért, aminek a 25 százaléka ebben a negyedévben történt meg. A papírok árfolyama szintén jól reagált a felminősítésre, már 1,7 százalékot erősödtek a kezdő gongszó előtt. A vállalat esetében is jó esély van a további szárnyalásra, a részvények már 3 éves csúcsukon tanyáznak, és a vásárlási kedv felélénkülése segtíhet átvinni a 20 dolláros szintet is.

Forrás: [origo]