Újabb MOL célárcsökkentés

Vágólapra másolva!
Ma reggel újabb kedvezőtlen elemzői vélemény érkezett a MOL részvényeiről, ezúttal az HSBC csökkentette mintegy 10 százalékkal, 18 000 forintra a részvényekre adott célárfolyamát. Az ajánlás maradt "Tartás".
Vágólapra másolva!

Az eddigi 19 620 forintról kerek 18 000 forintra csökkentette ma reggel a világ egyik legnagyobb bankházának, az HSBC-nek elemzője a MOL részvényeire adott célárfolyamát. A szakértő a részvényekre adott befektetési ajánlásán nem változtatott, eddig is csak tartásra minősítette őket. Ez azt jelenti, hogy annyira nem lát nagy fantáziát a MOL papírokban, hogy vételre ajánlja őket, de annyira rossznak sem tartja őket, hogy esetleg eladást tanácsoljon.

Forrás: [origo]

Mint ismeretes, a MOL-ra igencsak rájárt a rúd az elmúlt hetekben és napokban. A nemrég megtartott két napos elemzői tájékoztatón nem hangzottak el túlságosan szívderítő információk, közben pedig erősödik a korrupciós gyanú a cég körül Horvátországban. Mindezek tetejébe a magyar kormány is keresztbetett a cégnek, hiszen 31 százalékra emelte az úgynevezett Robin Hood adót, így a hazai energiacégeknek a 19 százalékos társasági adókulccsal együtt már 50 százalék adót kell fizetniük.

Mindezek hatására november 21-én a Wood minősítette le a vételről tartásra a papírokat, november 23-án pedig a Raiffeisen elemzője is így cselekedett.