Bekebelezi versenytársát az amerikai ételóriás

Vágólapra másolva!
A ConAgra Foods 6,8 milliárd dollárért felvásárolja a Ralcorps élelmiszergyártó társaságot, aminek eredményeként az előbbi Észak-Amerika egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalatává válik. A hírre a Ralcorps részvényei 26 százalékos emelkedéssel reagáltak a nyitás előtti kereskedés során.
Vágólapra másolva!

Sikerült megegyeznie a ConAgra Foods menedzsentjének a világ legnagyobb sajátmárkás ételgyártójával, a Ralcorp-al annak felvásárlásáról. Az üzlet keretén belül összesen 6,8 milliárd dollárt fizetnek az egyik legnagyobb élelmiszer előállító társaságért, melyből 4,95 milliárd dollárt készpénzben rendeznek, míg a maradékot a Ralcorp adóssága teszi ki. A felvásárolt cég tulajdonosai 90 dollárt kapnak részvényeik után, ami 28 százalékos prémiumot tartalmaz a tegnapi 70 dolláros záróárhoz képest, és 25 százalékkal magasabb az elmúlt 30 nap záróárainak átlagánál.

A megállapodás létrejöttével a különböző élelmiszerek forgalmazásával foglalkozó ConAgra Foods Észak-Amerika egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalatává válik, melynek eladásai 18 milliárd dollárra emelkedhetnek évente, és több mint 36 ezer embert foglalkoztatnak majd.

Érdekes, hogy a Ralcorp tavaly még elutasította a ConAgra részvényenkénti 94 dolláros felvásárlási ajánlatát azzal az indokkal, hogy inkább Post Foods üzleti egységét kívánja felfuttatni. Az álláspontjuk átgondolását segíthette a Ralcorp legnagyobb tulajdonosainak állásfoglalása is, mivel a Corvex Management a gyengébb negyedéves eredményeket látva októberben nyilatkozatban követelte a cégtől, hogy vagy olvadjanak be más társaságba, vagy változtassák meg a stratégiájukat és ők vásároljanak fel más vállalatot.

A Ralcorp papírjai 26 százalékos ugrással reagáltak a bejelentésre, jelenleg 88,5 dolláron tartózkodnak, míg a ConAgra Foods részvényei nem mutatnak elmozdulást.

Ralcorp (NYSE)

Forrás: [origo]